-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos policininkai nusipirko vieną galingiausių pasaulyje motociklų „Suzuki Hayabusa“

„Hayabusa“ išvertus iš japonų kalbos reiškia „sakalas“. Klaipėdos apskrities policijos pareigūnų naujausias pirkinys „Suzuki GSX1300R Hayabusa“ nesunkiai pasiekia 300 km/val. greitį, o jo akiratyje atsidūrę pažeidėjai neturės jokių šansų pasprukti ir likti nenubausti.
Naujausias Klaipėdos apskrities policijos pirkinys - „Suzuki Haybusa“ motociklas
Naujausias Klaipėdos apskrities policijos pirkinys – „Suzuki Haybusa“ motociklas / Klaipėdos apskrities policijos „Facebook“ puslapio nuotr.

Šis „paukštis“ iki 100 km/val. įsibėgėja mažiau nei per 3 sekundes. Žinoma, tai labai priklauso nuo jį vairuosiančio pareigūno sugebėjimų. Į motociklą yra įmontuotas 1,3 litro darbo tūrio, keturių cilindrų variklis, generuojantis 147 kilovatų galią.

TAIP PAT SKAITYKITE: 267 AG turinti nežymėta nauja „Audi A6 quattro“ kelių chuliganus gali fiksuoti dešimtimis

Net ir dvi tonas sveriantis lengvasis automobilis su tokiu varikliu būtų itin dinamiškas. Pavyzdys – penktosios serijos „Volkswagen GTI“ sportinis hečbekas, kuris turi dviejų litrų benzininį variklį. Jis sukuria tokią pačią galią – 147 kilovatus.

Naikintuvų pilotai, viršiję garso greitį, patiria 8 g dydžio gravitacijos jėgų perkrovą. Maksimaliu greičiu lėkdamas šio motociklo vairuotojas patiria 3–4 g perkrovą. Palyginimui – svaiginantys, pykinantys pojūčiai, kuriuos patiriate važinėdamiesi linksmaisiais kalneliais, atsiranda dėl trumpų, iki maždaug 5 g (laisvojo kritimo pagreičio) dydžio gravitacijos jėgų.

Kelių ereliai išsigando „sakalo“?

Ir kaip jau buvo galima numanyti, visuomenė į žinią apie šio motociklo pirkimą sureagavo ganėtinai jautriai – lygiai taip pat, kaip tada, kai Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai įsigijo „Audi A6“. „Per brangus, pernelyg galingas, tokio nereikia“, – tokios ir panašios replikos pasklido socialinėje erdvėje.

VIDEO: Analogiškas policijos nusipirktam motociklui - Suzuki Hayabusa pasiekia velnišką greitį

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė tikina, kad tokio motociklo pirkimas yra logiškas vien jau todėl, kad policija privalo judėti koja kojon su vis galingesniais pažeidėjų automobiliais ir motociklais:

„Mėgėjai viršyti leistiną greitį Klaipėdos apskrityje turėtų tikrai sunerimti – Klaipėdos apsk. VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai nuo balandžio 7 d. „ginkluoti“ itin greitu ir techniškai galingu motociklu „Suzuki Hayabusa“, pagamintu 2016 metais.

Klaipėdos apskrities keliuose neretai važinėjama galingais motociklais, o jų vairuotojai kartais viršija greitį ar pažeidžia Kelių eismo taisykles. Šis motociklas, galintis išvystyti iki 300 km/val. greitį, padės sutramdyti taisyklių nepaisančius pažeidėjus.“

Verta paminėti tai, kad ankstesnės kartos „Hayabusa“ galėdavo įsibėgėti ir dar greičiau. Vaizdo įrašų platformoje „Youtube“ galite rasti ne vieną vaizdo įrašą, kaip motociklininkai profesionalai šiuo motociklu pasiekia net ir 360 km/val. greitį.

VIDEO: Analogiškas policijos nusipirktam motociklui - Suzuki Hayabusa pasiekia velnišką greitį

„Galbūt kam nors šis motociklas atrodo pernelyg galingas, tačiau policija eina koja kojon su laiku – įgyjamos moderniausios priemonės kovai su įvairiais pažeidėjais ir mėgėjais viršyti leistiną greitį. Senu „žiguliuku“ ar mopedu nepavysi naujausio modelio automobilių ar motociklų, lakstančių užmiestyje.

Policija atnaujina visą savo automobilių parką – ką tik gavome aštuonis naujus automobilius, motociklą ir tai tikrai ne pabaiga. Reikia tik džiaugtis, kad pareigūnai turi galimybę dirbti, naudodamiesi naujausia technika“, – tikina pareigūnė.

„Naujajame motocikle sumontuoti švyturėliai, garsinis signalas, racija, šiuo metu montuojamas vaizdo registratorius, ir motociklas bus pasiruošęs darbui. Klaipėdos apskr. Kelių policijos tarnyboje šiuo metu yra 9 pareigūnai, turintys teisę vairuoti motociklą. Tad jie pakaitomis, priklausomai nuo pamainos, ir važinės šiuo ir kitais mūsų turimais motociklais“, – priduria pašnekovė.

Pareigūnė taip pat teigia, kad motociklu bus patruliuojama visoje Klaipėdos apskrityje.

Pareigūnai ant motociklų – tik po du

Žinoma, patruliuodami motociklais pareigūnai visada privalo važinėti poroje – du motociklus vairuoja du pareigūnai. Andromeda Grauslienė tikina, kad ir su šiuo motociklu bus taip pat.

„Iš viso apskrityje turime tris motociklus, nors kiti du ne tokie galingi, tačiau patruliuojant nebūtina važiuoti visu galingumu“, – šypsosi pareigūnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius