-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl kai kuriose gatvėse eismo įvykiai – itin dažni?

Lietuvoje yra sudarytas vadinamųjų „juodųjų dėmių“ žemėlapis, kuriame sužymėtos avaringiausios šalies vietos. Nors dėl eismo įvykių paprastai kaltas būna vairuotojas, „juodosios dėmės“ pamažu naikinamos įrengiant saugumo saleles, „Stop“ ženklus, greičio ribojimo kalnelius ir kliūtis, priverčiančias vairuotojus sulėtėti ir apsidairyti. Tačiau kartais avarijų priežastį nuspėti – itin sudėtinga.
Avarija Panevėžyje
Avarija Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Viena iš tokių „užkeiktų“ vietų – Panevėžio Parko gatvė. Iš šalutinės gatvės į pagrindinę, Parko gatvę, sukęs autobuso vairuotojas nesėkmingai atliko savo manevrą ir kliudė kelkraštyje sustojusį „Subaru“ automobilį.

Vairuotojas aiškino, kad dėl intensyvaus eismo Parko gatvėje į ją įvažiuoti nėra lengva. Tad pamatęs, kad abejose pusėse – tuščia, vyras paspaudė akceleratorių ir įsirėžė į toje pačioje kelio pusėje stovėjusį „Subaru“.

Stovėti šioje vietoje leidžiama, tad „Subaru“ vairuotojas nieko nepažeidė. Tačiau tai – jau trečias plačiai nuskambėjęs atvejis šį rudenį, kai toje pačioje gatvėje įvyksta analogiška avarija: apdaužomos kelio pakraštyje sustojusios transporto priemonės. Rugsėjo viduryje BMW nesuvaldęs vairuotojas apdaužė keturis kelkraštyje stovėjusius automobilius, o to paties mėnesio paskutinėmis dienomis „Renault“ vairavusiam žmogui pasipainiojo kelkraštyje sustojęs BMW. Tiesa, „Renault“ vairuotojas buvo neblaivus, tačiau kitais atvejais vairuotojai buvo blaivūs.

Kas kaltas dėl tokių dažnų eismo įvykių? Per didelis leistinas greitis Parko gatvėje, o galbūt čia reikėtų sumažinti stovėjimo vietų skaičių? O gal kalti išsiblaškę vairuotojai? Pareikškite savo nuomonę apklausoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius