-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokius atšvaitus nešiotumėte jūs?

Projekto „Nebūk briedis“ atšvaitų dizaino konkursas pasiekė finišo tiesiąją – profesionali komisija jau atrinko 10 labiausiai konkurso tikslus atitinkančių pavyzdžių ir kviečia lietuvius pačius nuspręsti, kokius atšvaitus jie norėtų nešioti. Pirmą kartą šalyje organizuojamame tokiame konkurse varžęsi profesionalūs ir pradedantieji dizaineriai iš viso pateikė 39 vertinimo kriterijus atitikusius darbus, o gamybos liniją pasieks trys geriausi.
Akcijos atšvaitai
Akcijos atšvaitai / Organizatorių nuotr.

Pasak vieno iš komisijos narių Gedimino Lašo, Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) pirmininko, konkursui buvo pateikta ir tradicinių sprendimų, ir keletas netikėtų pasiūlymų.

„Kai kurie iš projektų praplėstų esamą įvairovę, atliktų ne tik apsauginę funkciją, bet galėtų tapti originalia saviraiškos detale. Tokie konkursai yra sveikintini, atkreipia dėmesį į aktualias problemas, skatina naujų sprendimų ieškojimą, kūrybiškumą“, – sakė G. Lašas.

Pauliaus Gasiūno nuotr./LGDA pirmininkas Gediminas Lašas
Pauliaus Gasiūno nuotr./LGDA pirmininkas Gediminas Lašas

Jo teigimu, galbūt ateityje galima būtų išskirti kelias kategorijas – vieną, pritaikytą esamoms technologijoms, kitą – labiau konceptualią, kur būtų pateikiamos idėjos. „Manau tada galima būtų sulaukti dar įvairesnių pasiūlymų“, – sakė LGDA pirmininkas.

Daugiausiai balsų surinkę eskizai bus pagaminti ir taps prieinami vartotojams, o jų autoriams bus įteiktos vienkartinės stipendijos: I-oji vieta – 1500 Lt; II-oji – 1000 Lt ir III-oji – 500 Lt.

Organizatorių nuotr./Akcijos atšvaitai
Organizatorių nuotr./Akcijos atšvaitai

Vieni svarbiausių konkurso kriterijų buvo kūrybos objekto estetiškumas, funkcionalumas ir saugumas – atšvaitai turėjo būti sukurti taip, kad pagaminti atitiktų Europos Sąjungos standartą EN 13356.

Konkursui pateiktus darbus vertino kompetentinga komisija: Lietuvos grafinio dizaino asociacijos (LGDA) pirmininkas Gediminas Lašas, Lietuvos dizainerių sąjungos atstovas (LDiS) Vakaris Bernotas, Susisiekimo ministerijos Komunikacijos ir protokolo skyriaus vedėja Rūta Dirsienė, dizainerių duetas „Labadiena“ bei projekto “Nebūk briedis” komanda.

Organizatorių nuotr./Akcijos atšvaitai
Organizatorių nuotr./Akcijos atšvaitai

Kviečiame balsuoti už jums labiausiai patinkančio atšvaito koncepciją „Nebūk briedis“ paskyroje „Facebook“ tinkle: Saugaus eismo projektas „Nebūk briedis“ yra nacionaliniu mastu veikianti elektroninė atšvaitų platinimo sistema, užtikrinanti patogų patikrintų, kokybiškų ir reikiamus standartus atitinkančių atšvaitų platinimą.

Projekto tikslas – skatinti atšvaitų nešiojimo kultūrą ir visuomenei viešinti jų nešiojmo naudą. „Nebūk briedis“ subūrė ir jaunuosius Lietuvos dizainerius, kurie kuria madingus atšvaitus. Pagrindinis projekto partneris yra Lietuvos automobilų kelių direkcija prie LR Susisiekimo ministerijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius