-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LAKD direktorius Skirmantas Skrinskas: demokratiškas požiūris didina žuvusiųjų keliuose skaičių

Susisiekimo ministerijai siūlant nustatyti 0 promilių leistiną alkoholio koncentraciją kraujyje ne tik pradedantiesiems, komercinio ir vežančius pavojingus krovinius transporto, bet ir taksi automobilių, motociklų, mopedų, triračių ir keturračių vairuotojams, Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) vadovas Skirmantas Skrinskas teigia, kad tokia iniciatyva sveikintina.
Vilniaus policijos akcija Čekoniškėse
Vilniaus policijos akcija Čekoniškėse / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Labai demokratiškas požiūris ir lemia, kad mes esame paskutiniai Europoje pagal žūvančių keliuose skaičių milijonui gyventojų. Staigiai gal ir nereikėtų, bet palaipsniui pereiti prie 0 promilių būtų reikalinga visiems vairuotojams“, – laidoje „Dienos klausimas“ pirmadienį sakė S.Skrinskas.

Anot jo, prieš tai tereikėtų išsiaiškinti su Sveikatos apsaugos ministerija, kad alkotesterių parodymai būtų pagrįsti. „0,1 ar 0,2 promilės galėtų būti kaip tarpinis perėjimo laikotarpis. Kartais sako ir kefyro ar vaistų paragavus teisminių ginčių gali būti“, – teigė S.Skrinskas.

0,1 ar 0,2 promilės galėtų būti kaip tarpinis perėjimo laikotarpis. Kartais sako ir kefyro ar vaistų paragavus teisminių ginčių gali būti, – teigė S.Skrinskas.

Jis pabrėžė, kad 2014 metais ypač padaugėjo žūčių keliuose dėl neblaivių vairuotojų kaltės: „Šiais metais per pirmus 3 mėnesius žūčių keliuose dėl neblaivių vairuotojų padidėjo dvigubai: vietoj 9,7  proc. pernai, 23 proc. šiemet, iš kurių kovą – 28 proc. žūčių buvo dėl girtų vairuotojų.“

Pasak S.Skrinsko, tokios liūdnos statistikos pagrindinė priežastis ta, kad bendrai šiais metais įvyko 25-27 proc. daugiau avarijų nei praėjusiais. Be to, šiais metais ir eismo intensyvumas buvo didesnis. „Kadangi žiema buvo praktiškai besniegė, daugiau tamsos ir daugiau situacijų, kada vairuotojas nemato, bendra avaringumo tendencija su tuo susijusi“, – kalbėjo LAKD direktorius.

Pasak jo, papildoma kontrolė keliuose būtų sveikintina. „Jeigu pernai žuvusiųjų skaičius sumažėjo tais mėnesiais, kada policija vykdė reidus – rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais – tai šiais metais irgi ateis vasaros laikotarpis, kuomet daugiausia žus neblaivių žmonių, tada ir yra geriausias laikas prevencijai. (...) Lietuvoje 10 kartų mažiau kontroliuojamas neblaivumas keliuose nei Suomijoje, Norvegijoje ar Švedijoje“, – nurodė S. Skrinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius