-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Jonušis apie vairavimą užsidegus žaliai šviesai: vieni lekia, kiti dar kalba telefonu, treti pyksta, o ketvirti padaro avariją

Sekmadienį minėsime Saugaus eismo dieną. Lenktynininkas Darius Jonušis mano, kad situacija šalies keliuose vis blogėja, vairuotojai yra pernelyg atsipalaidavę.
Darius Jonušis
Darius Jonušis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mano nuomone, dabar ritamės žemyn. Daug metų, kaip ir daugelis kitų vairuotojų, esu praleidęs kelyje, papildomą pojūtį suteikia lenktyniavimo patirtis, dabar mokau žmones vairuoti.. Žmonės dabar atsipalaidavo“, – sakė D.Jonušis.

Anot lenktynininko, vairuotojai nemoka elgtis susidarius spūstims: netaupo vietos, palieka didžiulius tarpus.

Telefonas – blogis

Pašnekovo teigimu, dabar žmonės vairuodami masiškai kalba telefonu, taip sukeldami įvairias nemalonias situacijas keliuose: „Mes turime suvokti, kad kalbėjimas telefonu atima koncentraciją. Jeigu žmogus neapsisprendžia, kur važiuoti, tai, aišku, kad jo smegenys neatlieka viso darbo, nes jis sulindęs į pokalbį, į problemą, dar kažką. Tai masinis reiškinys“, – tikino D. Jonušis.

Anot lenktynininko, vairuotojai nemoka elgtis susidarius spūstims: netaupo vietos, palieka didžiulius tarpus, kuriuose gali tilpti dar kelios transporto priemonės. Užsidegus žaliai šviesoforo šviesai, vieni lekia, kiti dar kalba telefonu, treti pyksta, o ketvirti padaro avariją.

Italijoje problemos nėra

D.Jonušis pasakojo, kad italai, nors jų temperamentas karštesnis, kelyje su panašiomis problemomis nesusiduria. Pašnekovo teigimu, eismas ten tiesiog liejasi.

Neseniai mačiau važiuojančią moteriškę, kai ant galinės sėdynės jos automobilyje stovi vaikas. Tai yra absurdų absurdas, motina turėtų žinoti tokius dalykus, – sakė V.Burnys. 

„Jei Lietuvoje esi šalutiniame kelyje, jei neišlįsi, o tik stovėsi įsijungęs posūkį, gali pralaukti ir pusdienį. O jei įkiši savo nosį, provokuosi agresyvumą“, – juokėsi lenktynininkas.

Pagrindinė problema, lenktynininko teigimu, kad lietuviams trūksta kultūros.

Gatvėje - lyg karo lauke

Grupės „Išjunk šviesą“ lyderis  Valdas Burnys laidoje „Atviras pokalbis“ pritarė D.Jonušio nuomonei ir pridūrė, kad kai jis išvažiuoja į miestą, jaučiasi lyg karo lauke.

„Karas keliuose įgauna pagreitį. Iš vaizdo registratorių nufilmuotos medžiagos būtų galima susukti filmą. Neseniai mačiau važiuojančią moteriškę, kai ant galinės sėdynės jos automobilyje stovi vaikas. Tai yra absurdų absurdas, motina turėtų žinoti tokius dalykus“, – piktinosi atlikėjas.

Dainininko nuomone, vairuotojai yra pikti ir tai kenkia vairavimo kultūrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius