Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Logika – su vasarinėmis padangomis ant apledėjusio kelio saugiau?

Įstatymus visi žinome ir privalome jų laikytis, bet kartais tai tampa tikru absurdu.
Slidžios Vilniaus gatvės
Slidžios Vilniaus gatvės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tiesiog sunku patikėti tokia nelogiška ir sveikam protui prieštaraujančia situacija, į kuria aš patekau dėl dygliuotų padangų. Žiemos sezono metu naudoju dygliuotas padangas, nes į darbą važiuoju apie 80 kilometrų ir dažniausiai rytais keliai dar būna nevalyti ir nebarstyti.

Tačiau širyt į darbą važiavau apledėjusiu ir nebarstytu keliu su vasarinėmis padangomis. Nes balandžio 11 dieną sustabdė kelių policijos patrulis, su arogantišku pasitenkinimu priminė, kad važiavimas dygliuotomis padangomis yra labai rimtas pažeidimas, paskyrė 14 eurų baudą ir anuliavo techninę apžiūrą. Ant protokolo buvo labai įdomi išvada – automobilis eismo saugumui kelia pavojų, todėl jo techninė apžiūra anuliuojama.

Pagal visą logiką, dabar mano automobilis su vasarinėmis padangomis pavojaus važiuojant apledėjusiu keliu nebekelia. Juolab kad trečiadienį prognozuojama šlapdriba – vadinasi, man važiuoti bus dar saugiau.

Šiaip labai norėtųsi tešlagalviams valdžioje palinkėti, kad ateitų į galvą bent viena logiška mintis ir supratimas, kad vis tik reikia rūpintis piliečiais, o ne įstatymo raidžių vykdymu. Tokios situacijos tiesiog neįmanoma įsivaizduoti kur nors Skandinavijos šalyse, kur iš tikro į tokias situacijas visada žiūrima racionaliai ir sprendimai priimami remiantis logika, o ne sausa įstatymo raide.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius