Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai Alytuje atkalbėjo jaunuolį nuo savižudybės

Savaitgalį Lietuvos kelių policijos tarnybos reidai išaiškino ne tik girtus vairuotojus, tačiau pareigūnams pavyko išgelbėti ir jaunuolio gyvybę.
Reidas
Reidas / LKPT nuotr.

Rugpjūčio 16 d. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai organizavo reidą Panevėžio rajone. Tik išvykus iš Vilniaus, 10 val. 5 min.,  buvo pastebėtas ir  sustabdytas įtartinai važiavęs automobilis "Audi 80", vairuojamas 36 metų R.K.

Vairuotojas prisipažino, kad buvo vartojęs alkoholį, o alkoholio matuokliu jam buvo nustatytas 1,87 promilių girtumas. Neblaivus, neturintis teisės vairuoti 36 metų vyras, norėdamas išvengti administracinės atsakomybės, siūlė pareigūnams susitarti, o jo keleivė, automobilio savininkė, leidusi vairuoti neblaiviam asmeniui, 45 metų C.R., davė policininkams 300 litų kyšį. Abu piliečiai buvo sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tos pačios dienos vakare, Panevėžio rajone, Upytės miestelyje, buvo sustabdytas be valstybinio numerio ženklų važiavęs mopedas. 36 metų mopedo vairuotojas O.A.  nepateikė jokių dokumentų. Paaiškėjo, kad mopedas nėra įregistruotas, yra neapdraustas, jam neatlikta privalomoji techninė apžiūra. Vairuotojui buvo surašytas protokolas, o mopedas nugabentas į saugojimo aikštelę.

Šio reido Panevėžio apskrityje metu viso buvo išaiškinti 22 Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Rugpjūčio 17 d. Lietuvos kelių policijos tarnyba organizavo reidą Alytaus rajone.

11 val. 50 min. prie kelio Alytus–Daugai buvo pastebėtas į mišką įvažiavęs automobilis "Volkswagen Sharan". Vairuotojo vietoje sėdėjęs vyriškis šaudė pro atidarytą automobilio langą šautuvu su optiniu taikikliu. 43 metų grėsmę aplinkiniams žmonėms sukėlęs B.A. buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą.

13.00 val. Alytaus mieste buvo sustabdytas dar vienas automobilis "Volkswagen Sharan". Vairuotojas, 61 metų N.J. paaiškino, kad prekiauja mėsa turguje. Automobilyje rasta kiaulienos mėsos skerdena be jokių dokumentų  vežama pasibaisėtinomis antisanitarinėmis sąlygomis, kartu su raktais, tepalais, nešvariame salone. Vairuotojas ir krovinys buvo pristatyti policijos komisariatą aplinkybėms išsiaiškinti.

Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnams teko ne tik tramdyti pažeidėjus,  bet ir bendrauti su sąskaitas su likimu bandžiusiu suvesti jaunu vyru.

13 val. 40 min.  Alytuje, važiuojant tiltu per Nemuną, dėmesį atkreipė vyras, stovintis ant tilto krašto, perlipęs per turėklus. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai, pritaikydami psichologinio bendravimo įgūdžius, pradėjo bendrauti su  asmeniu per atstumą, o priartėjus, suėmė vyrą už rankos, saugiai perkėlė per turėklus ir išgelbėjo gyvybę 29 metų piliečiui P.A. Jaunas vyras buvo perduotas medikams prižiūrėti.

16 val. 30 min. Alytaus rajone Venciūnų miestelyje policininkų dėmesį patraukė automobilis  BMW 316 – jį vairavęs  jaunuolis kalbėjo mobiliuoju telefonu. Stabdomas jis nestojo, spruko aplinkiniais žvyrkeliais ir pievomis. Įvažiavęs į pievą, automobilis nutraukė elektrinį užtvarą, o vairuotojas metė automobilį ir pabėgo į krūmus. Automobilio savininkas, 21 m. M.A., nustatytas, jam reikės pasiaiškinti dėl įvykio aplinkybių.

Šio reido Alytaus apskrityje metu Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai išaiškino 19 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Per ilgojo savaitgalio reidus šalies keliuose Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė 85 Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius