Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 26 /10:20

Netikėtai iškritęs sniegas ir plikledis trečiadienio rytą sustabdė eismą visame Vilniuje

Trečiadienio rytą, apie pusę aštuonių, pradėjęs kristi sniegas gerokai apkartino rytą vilniečiams. Gatvės labai greitai tapo slidžios, miestą sukaustė spūstys, strigo automobiliai ir autobusai. Tose pačiose spūstyse strigo ir miesto gatves barstantys druskos ir smėlio barstytuvai. Laisvės prospekte ties „Sodros“ pastatu avariją patyrė net trys atomobiliai. Visureigis „Toyota“ apvirtęs gulėjo ant stogo skiriamojoje juostoje.
Trečiadienio rytą dėl slidaus kelio – autoavarijų virtinė Vilniuje 2014 m. lapkričio 26 d.
Trečiadienio rytą dėl slidaus kelio – autoavarijų virtinė Vilniuje 2014 m. lapkričio 26 d. / Skaitytojos nuotr.

Laisvės, Pilaitės prospektus, T.Narbuto, Geležinio Vilko gatves – pagrindines miesto eismo arterijas – trečiadienio rytą sukaustė kilometrinės spūstys. Slidus kelias lėmė, kad automobiliai vos judėjo, kai kur įvyko ir eismo nelaimių. Net ir praėjus įprastinių rytinių spūsčių laikui kelionės iš kai kurių miesto rajonų į Vilniaus centrą truko gerokai ilgiau.

Slidžiausia – vakarinėje miesto dalyje

Į Vilnių įvažiuojant nuo Pilaitės pusės, nuo ankstyvo ryto vairuotojus pasitiko apšalęs kelias ir automobilių spūstis. Eismo srautas labiausiai strigo ties kelių policijos pastatu Pilaitės prospekte. Todėl automobiliai iki pat Žvėryno šliaužė vos 10–30 km/val.

Skaitytojo Žilvino nuotr./Trečiadienio rytą dėl slidaus kelio – transporto spūstys Vilniuje 2014 m. lapkričio 26 d.
Skaitytojo Žilvino nuotr./Trečiadienio rytą dėl slidaus kelio – transporto spūstys Vilniuje 2014 m. lapkričio 26 d.

Panaši situacija buvo ir Laisvės prospekte miesto centro link – ilgiausia eilė nutįso norinčiųjų sukti į T.Narbuto gatvę. Kiek greičiau judėjo tik miesto viešasis transportas, važiuojantis specialiai jam skirta eismo juosta.

Tik nuo posūkio į Sėlių g. jau buvo galima važiuoti beveik įprastomis sąlygomis, todėl tik čia spūstis išsisklaidė. T.Narbuto gatvėje ties prekybos centru „Panorama“ eismas jau buvo visiškai normalus, čia iškrito žymiai mažiau sniego.

Orų prognozė sniego nežadėjo

Kaip 15min.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Statinių skyriaus vedėjas Arūnas Visockas, 7 val. tarnybos apžiūrėjo miestą ir neužfiksavo jokių problemų, nors jau nuo 6.30 val. truputį snyguriavo. Tačiau baigus apžiūrą prasidėjo problemos miesto gatvėse

Nei orų prognozės nerodė, kad bus sniegelio, nei 7 val. buvo matyti problemos, – teigė A.Visockas.

„Pagrindinės problemos buvo Pilaitės pusėje, pačioje Pilaitėje, T.Narbuto gatvėje ir Vakariniame aplinkkelyje, taip pat Antakalnyje, iš čia gavome 7.20 val. pranešimą, kad yra slidoka. Į Antakalnį išvažiavo barstytuvas tuo metu. O iš visų kitų gatvių – T.Narbuto, Vakarinio aplinkkelio, Pilaitės – skambučių sulauktajau apie 8.30 val.“, – sakė A.Visockas.

Jo teigimu, šiuo metu visose gatvėse jau nėra slidu, tik T.Narbuto gatvėje barstytuvai įstrigo toje pačioje spūstyje, kurioje čia stovi automobiliai. „Negali pabarstyti, stovi barstytuvai kartu su visais automobiliais. Visur kitur eismo sąlygos jau normalios, tik šitas kampas sudėtingas. Nei orų prognozės nerodė, kad bus sniegelio, nei 7 val. buvo matyti problemos“, – teigė A.Visockas.

Skaitytojų informaciją apie eismą Vilniuje rasite čia.

Nuotraukomis iš įvykių dalinkitės ikrauk@15min.lt.

Sinoptikai įspėja, kad trečiadienį Lietuvoje vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, nedideli krituliai. Kai kur rūkas, silpna lijundra, plikledis. Temperatūra dieną bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius