Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nufilmuota: kaip įvyksta avarija „lygioje vietoje“

Labai dažnai, įvykus avarijai, jos dalyviai ir liudininkai stovi ir kraipo galvas: ir kaip čia galėjo taip nutikti – nei greičio buvo, nei staigių manevrų...
Ryto avarija Narbuto g. Vilniuje
Ryto avarija Narbuto g. Vilniuje

Panaši situacija susiklostė šio ketvirtadienio rytą Vilniuje, ant T.Narbuto g. kalno. Eismo intensyvumas šioje vietoje dėl moksleivių atostogų netgi sumažėjęs – spūstys nebe tokios intensyvios. Tad abiem juostom centro link automobiliai juda beveik be trikdžių.

Tiesa, pristabdyti tenka prie pėsčiųjų perėjos arba ties posūkiu į Žvėryną kalno apačioje. Tačiau skaitytojas Giedrius užfiksavo avariją, kuri įvyko tikrai ne dėl meteorologinių sąlygų ar viršyto leistino greičio. Veikia dėl skubėjimo ir išsiblaškymo. Pasižiūrėkite patys, kaip viskas nutiko.

„Mitsubishi“ antra juosta leidžiasi nuo kalno įkandin BMW. Vairuotojas iš pirmo žvilgsnio, laikosi saugaus atstumo, nuolat pristabdo. Tik „Škoda“ vairuotojas mėtosi iš vienos juostos į kitą (bet tai jau kita tema).

Staiga eismas pirmoje juostoje sulėtėja, troleibusas ir kiti eismo dalyviai bando persirikuoti į antrą juostą. Todėl antrąja riedėjęs BMW sulėtina greitį. Panašu, kad koją ant stabdžio pedalo laikęs „Mitsubishi“ vairuotojas to nepastebėjo ir gerokai trinktelėjo BMW į galą.

Techninė avarija, kurios galėjo nebūti, jei japoniško automobilio vairuotojas būtų akyliau stebėjęs aplinką – kas vyksta abiejose eismo juostose. Tuomet reakcija į pasikeitusias eismo sąlygas būtų efektyvesnė ir avarijos rytinio piko metu būtų išvengta.

VIDEO: Nufilmuota avarija Vilniuje, T.Narbuto gatvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius