Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakliuvote į avariją? Nepamirškite įspėti kitų eismo dalyvių

Į avariją pakliuvę vairuotojai turi užtektinai rūpesčių ir streso: jiems reikia ne tik susitaikyti su nuostoliais, bet ir išsiaiškinti kaltuosius. Tačiau reikėtų nepamiršti dar vieno – tinkamo eismo įvykio vietos pažymėjimo. Tai ypač aktualu, jeigu avarija įvyksta siauroje gatvėje, kurioje matomumas – ribotas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min skaitytojo Aido nuotr.

Būtent toks įvykis nutiko trečiadienį Vilniaus Mokslininkų gatvėje. Čia susidūrė du automobiliai – „Volkswagen Passat“ bei „Mitsubishi Pajero“. Kaip teigė senuko „Volkswagen“ vairuotojas, važiuojantį automobilį netikėtai „užmetė“ ir šis nuslydo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su visureigiu.

Pasekmės konkrečios – nevažiuojantys abu automobiliai. O priežastys? Kaip prasitarė „Volkswagen“ vairuotojas, jis šioje vietoje galėjo viršyti greitį, nes nesekė spidometro rodmenų. O ant automobilio sumontuotoms padangoms jau daugiau nei dešimt metų ir jų guma pagal kietumą kone pavirtusi mediena.

Tačiau tai – dar ne viskas. Mokslininkų gatvė yra kalnuota ir vingiuota, o avarija įvyko būtent tokioje vietoje: kelio vingis ir įkalnė vienoje vietoje, tad matomumas – prastas. O nemaža dalis vairuotojų čia važiuoja toli gražu ne leistinu 40 km/val. greičiu... Tad dar vienos avarijos ilgai laukti nereikėjo.

VIDEO: Avarija Vilniaus Mokslininkų gatvėje

Pirmojo incidento vieta nebuvo tinkamai paženklinta: avarinis ženklas pastatytas tik iš vienos kelio pusės, o ne abiejų. O ir pastatymas – likus maždaug penkiems metrams iki automobilio, nors Kelių eismo taisyklės gyvenvietėse reikalauja jį pastatyti ne arčiau kaip 25 metrai iki sustojusios transporto priemonės.

„Renault Master“ mikroautobusas kilo į kalną. Pamatęs sustojusius automobilius ir bandydamas atsargiai juos aplenkti, vairuotojas susidūrė su kliūtimi: „Audi Q3“ tą patį veiksmą darė iš kitos pusės. Pasak avarijos liudininkų, „Audi“ vairuotojas galimai viršijo greitį, tad nespėjo sureaguoti į staiga priešais išdygusį mikroautobusą ir traukėsi į dešinę kelio pusę, kur jo laukė medis.

Net ir po antrojo įvykio jo dalyviai nepasimokė bei nepastatė daugiau avarinio sustojimo ženklų, o vienintelį paremtą nudaužė privažiavęs „Audi“ automobilis. Jo valstybinis numeris BRB907, o automobilio vairuotojas, išlipęs ir apsižiūrėjęs, kad jo transporto priemonė apsiėjo be nuostolių, nuvažiavo toliau.

Išvada – įvykus avarijai, privalu ne rūpintis deklaracijos pildymu, o visų pirma pažymėti įvykio vietą. Jeigu tai nebus atlikta, prie deklaracijos pildymo, tikėtina, greitai prisijungs ir daugiau vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius