Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone policijos reidą pastebėjęs latvis prie vairo pasodino žmoną

Sekmadienio rytą Panevėžio policijos pareigūnai surengė dar vieną reidą. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas tris dienas iš eilės. Šį rytą pareigūnai nusprendė patikrinimą surengti Bliūdžių gyvenvietėje.

Policijos pareigūnai tikrino tiek į Panevėžį, tiek iš jo važiavusius vairuotojus. Per pirmąjį pusvalandį jokių pažeidimų neužfiksuota. Vairuotojai drąsiai pūtė į alkoholio matuoklį ir turėjo visus reikiamus dokumentus.

Netrukus vienas vairuotojas pūstelėjo 0,18 promilės. Kadangi vyras vairuoja gerokai ilgiau nei dvejus metus, jam tereikėjo pasirašyti į registracijos žurnalą ir jis kelionę galėjo tęsti laisvai.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje

Kiek vėliau pastebėta, kad tolumoje iš kelio išsuko tamsios spalvos automobilis. Policijos pareigūnas nusprendė nuvažiuoti iki vairuotojo ir patikrinti, ar šitaip nėra vengiama reido.

Prie žirgyno sustojusį automobilį vairavo moteris. Ji tvirtino, kad išvakarėse gėrė šiek tiek vyno. Papūtus į alkoholio matuoklį, jo ekrane įsižiebė 0,11 promilės. Vairuotoja turėjo didesnį nei dviejų metų vairavimo stažą, todėl tokie skaičiai jai leistini. Policijos pareigūnas moteriai palinkėjo gero kelio.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje

Pareigūnai patikrino ir dar vieną įtartinai nutolusį automobilį. „Audi“ vairuotojas buvo visiškai blaivus ir turėjo visus reikiamus dokumentus.

Tuo metu reido vietoje vairuotojai vienas po kito demonstravo visišką blaivumą. Automobilių srautas tai padidėdavo, tai vėl aprimdavo.

Kiek vėliau pastebėtas atokiau sustojęs „Toyota“ visureigis. Pareigūnai pamatė, kad vairuotojas persėdo į keleivio vietą, o prie vairo sėdo moteris. Prie automobilio nuvykęs pareigūnas išsiaiškino, kad tokį taktinį manevrą atliko lietuviškai kalbantis latvis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Reidas Panevėžyje

Jis teigė, kad namuose paliko vairuotojo pažymėjimą, todėl, pamatęs reidą, prie vairo liepė sėsti žmonai. Vyras buvo patikrintas alkoholio matuokliu. Prietaisas parodė nulius. Policijos pareigūnai neturėjo galimybės patikrinti, ar latvis tikrai turi teises.

„Braliukui“ surašytas protokolas ir jis turės dar kartą atvykti į Lietuvą bei pristatyti vairuotojo pažymėjimą.

Jam bus skirta kelių eurų bauda už dokumento nepateikimą. Jei paaiškės, kad latvis teisės vairuoti apskritai neturi, jam grės bauda nuo 289 iki 434 eurų.

Daugiau jokių pažeidimų reido metu neužfiksuota. Per pusantros valandos dešimt pareigūnų patikrino apie 350 transporto priemonių vairuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius