Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžyje greitį matavę pareigūnai įsitikino: apribojimų nepaisoma ir žiemą

Nors šaltuoju metu laiku, kai eismo sąlygos yra sudėtingesnės nei vasarą, užfiksuojama mažiau greičio viršijimo atvejų, tačiau bendra tendencija kol kas nedžiugina. Panevėžyje greičio matavimo akciją surengę Kelių policijos pareigūnai vieną po kito rašė protokolus vairuotojams, mieste lekiantiems greičiau nei leidžia taisyklės.
Greičio matavimas
Greičio matavimas / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Greičio matavimo akciją Panevėžio apskrities VPK Kelių policijos tarnybos pareigūnai surengė S.Kerbedžio gatvėje. Čia buvo fiksuojami tie pažeidėjai, kurie važiavo nuo Smėlynės gatvės pusės link žiedo.

Į greičio mėgėjų medžioklę susiruošė vienas greičio matuokliu apsiginklavęs policijos ekipažas, o kiek toliau buvo pastatytas ir mobilus greičio matuoklis, įrengtas nežymėtame policijos automobilyje.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Greičio matavimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Greičio matavimas

Tokia strategija pasirinkta todėl, kad dažnai būna taip, jog vieną postą pastebėjęs vairuotojas sumažina greitį tik toje vietoje, o vėliau vėl spusteli akceleratorių.

Priemonės vykdymui buvo skirta vos pora valandų, tačiau didžiąją laiko dalį pareigūnai praleido ne matuodami greitį, tačiau rašydami protokolus prasižengusiems vairuotojams.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Greičio matavimas
Tomo Markelevičiaus nuotr./Greičio matavimas

Paėmus į rankas greičio matuoklį, pirmojo pažeidėjo laukti tereikėjo vos minutę, o netrukus buvo užfiksuotas ir kitas, greitį viršijęs vairuotojas. Nors šioje gatvėje maksimalus leistinas greitis yra 50 km/val., tačiau abu pažeidėjai važiavo 64 km/val. greičiu.

Po kurio laiko įkliuvo ir dar vienas, kiek greičiau važiavęs vairuotojas, tačiau didžiausią viršijimą pademonstravo „Mercedes“ vairuotojas. Jis S.Kerbedžio gatve važiavo 91 km/val. greičiu.

VIDEO: Greičio matavimas Panevėžyje

Kol pareigūnai fiksavo pažeidėjus ir surašė 4 protokolus, nežymėtame policijos automobilyje įrengtas greičio matuoklis užfiksavo dar dešimt pažeidėjų.

Gali būti ir taip, jog kuris nors vairuotojas, gavęs protokolą iš pareigūnų, vėliau galėjo vėl pasikarščiuoti kelyje ir įsiamžinti kitame matuoklyje, pastatytame už kelių šimtų metrų.

Policijos pareigūnai taip pat surašė ir dar vieną protokolą, tačiau ne už greitį. Priemonės vykdymo metu prie pareigūnų privažiavo Panevėžyje liūdnai pagarsėjęs ir policijos ekipažus piktybiškai sekiojantis bei filmuojantis „Honda“ vairuotojas. Jam pareigūnai pretenzijų turėjo dėl techninių reikalavimų neatitinkančio automobilio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius