-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje – mirčių virtinė užvestuose automobiliuose

Portalas Lenta.ru rašo apie šios žiemos problemą – nesandariuose automobiliuose miršta žmonės, apsinuodiję išmetamosiomis dujomis. Šios nelaimės nutinka ne garažuose, o atviroje erdvėje.
Apglėbtas šalčio Vilnius paskendo besileidžiančios saulės spinduliuose
Išmetamos dujos / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pavyzdžiui, Maskvos šiaurinėje dalyje, aikštelėje stovėjusiame automobilyje „Gazel“, rasti dviejų vyrų kūnai. Pirminiais duomenimis, kažko lūkuriavę vyrai užduso užvestame automobilyje – apsinuodijo išmetamosiomis dujomis.

Panašių atvejų pasitaiko ne tik vasarą. Pavyzdžiui, pernai gegužę Čeliabinsko apskrityje tokiu būdu žuvo trys vyrai. Tąkart iš viso šeši vyrukai išvyko į Satkos miestą. Automobilis užstrigo potvynio zonoje – iš krantų išsiliejusi Urtiuškos upė užtvėrė kelią. Vairuotojas išlipo ir, neišjungęs variklio, pabandė prie medžio prikabinti „gervę“. Kai automobilį kiti vairuotojai ištraukė į sausą vietą, prie vairo grįžęs „laimės kūdikis“ pamatė, kad du jo bendrakeleiviai – be sąmonės, o trys jau nekvėpavo.

Viena iš versijų, kad smalkių į saloną pateko per atidarytas duris. Kita – kad automobilis buvo nesandarus.

Nelaimės Lietuvoje: žmonės uždūsta garažuose, tuneliuose

Nėra tikslios statistikos, kiek žmonių miršta apsinuodiję anglies monoksidu. Manoma, kad kiekvieną žiemą taip apmaudžiai nutrūksta keliolikos žmonių gyvybė.

Kiekvieną žiemą taip apmaudžiai nutrūksta keliolikos žmonių gyvybė.

Pavyzdžiui, pernai vasarą, spūsčių metu, Geležinio Vilko g. tunelyje prisikvėpavusi išmetamųjų dujų moteris apsvaigo ir vėliau prie prekybos centro sužalojo dviratininką. Jis nuo sužalojimų mirė. Primename, kad Kelių eismo taisyklės draudžia vairuoti, jei pasijutote blogai.

Buvo ir kitų atvejų, kurie baigėsi dar didesnėmis nelaimėmis. 2014 m. gruodį savo automobilyje „Mercedes Benz“ užduso 50 metų tauragiškis. O 2004 m. Plungėje, viename iš garažų masyvų, išmetamosiomis dujomis apsinuodijo 4 vaikai. Pasirodo, po maudynių jie nusprendė pasišildyti garaže. Vienas iš keturių vaikų mirė, vienam pavyko išeiti iš garažo ir pakviesti pagalbą.

Aukos – įsimylėjėlių porelės

Užfiksuotas ne vienas sveiku protu nesuvokiamas atvejis, kai uždususios garaže randamos jaunos porelės.

Norėdami pabūti vieni, jaunuoliai nuvažiuoja į garažą ir bendrauja užvestame automobilyje. Po to atsitiktiniai praeiviai, išgirdę veikiantį variklį ir pamatę pro durų plyšį sklindančius dūmus, iškviečia policiją, o pareigūnai randa negyvus, apsikabinusius jaunuolius.

Anglies monoksidas arba smalkės

Automobilių išmetamosios dujos (anglies monoksidas CO) – bekvapės, bespalvės, nematomos, kiek lengvesnės už orą ir gleivinės nedirginančios dujos, susidarančios nevisiškai sudegus anglies turinčioms medžiagoms. Išmetamųjų dujų koncentracija susidaro garažuose arba nesandariose vairuotojų kabinose.

Apsinuodijimo anglies monoksidu simptomai – galvos skausmas ir svaigimas, pykinimas, vėmimas, raumenų silpnumas, vangumas, sąmonės pritemimas arba netekimas, koma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius