Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugiai kelionei automobiliu būtinas poilsis

Automobiliais žmonės keliauja ištisus metus: žiemą pagrindine atostogų kryptimi tampa slidinėjimo kurortai, vasarą – paplūdimiai bei kitos šiltuoju metų laiku prieinamos pramogos. Kiekvieną kelionę automobliu būtina gerai suplanuoti, atnaujinti navigacijos prietaiso žemėlapius, apsilankyti servise, tačiau pačiose kelionės metu būtina dar viena veikla – poilsis.
Girtas vairuotojas
Asociatyvi nuotr.: miegantis vairuotojas
Temos: 2 Avarija Automobilis

Pavargęs ar sergantis vairuotojas yra kone tolygus neblaiviam vairuotojui – tai įrodyta ne vieno tyrimo metu. Tačiau kelionėse juk neretai atrodo, kad tuos likusius porą šimtų kilometrų išeis pakentėti, nors akys jau merkiasi, o organizmas reikalauja pertraukos.

Dėl pervargimo įvyksta daug avarijų. Viena plačiausiai nuskambėjusių pastaruoju metu – „Via Baltica“ kelyje įvykęs lengvojo automobilio ir sunkvežimio susidūrimas kaktomuša. Jo metu abu lengvajame automobilyje buvę Latvijos piliečiai žuvo.

Specialistai, remdamiesi pirminiais duomenimis, spėja, kad lengvasis automobilis „Renault“ ankstų rytą tiesiog išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir atsidūrė tiesiai priešais vilkiką. Šiam išvengti tragiškos kaktomušos nepavyko.

Kodėl nei iš šio, nei iš to „Renault“ išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą? Priminsime, kad avarija įvyko 8.16 val., o „Renault“ važiavo Kauno link – tikėtina, automobilyje buvę žmonės tą pačią dieną tikėjosi pasiekti ir Latviją.

Galimai visą naktį per Lenkiją važiavę žmonės pavargo ir vairuotojas tiesiog užsnūdo. Sekundė neatidumo ir automobilis atsidūrė priešingoje eismo pusėje. Pasekmės – tragiškos.

Tiek Lietuvos, tiek Lenkijos ar kitų Europos valstybių pakelėse yra daugybė motelių, siūlančių nakvynę už 20-40 eurų. Tai tikrai niekinė suma, lyginant su visų atostogų išlaidomis, paprastai siekiančiomis keturženklę sumą. Be to, tokias nakvynes nesunku suplanuoti dėliojant visos kelionės maršrutą: pavyzdžiui, galima iš anksto apsibrėžti, jog per dieną automobiliu turi būti įveikiama ne daugiau nei 1000 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius