Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudaužyti automobilį galima ir išvažiuojant iš kiemo

Į Lietuvą galiausiai atėjusi tikra žiema parodė savo nagus. Kelininkai sukasi kaip įmanydami, tačiau vairuotojai turėtų prisiminti, kad eismo sąlygos žiemą niekada nebus idealios. Žinoma, kai kurių atkarpų kelininkai neprižiūri, tad vairuotojui tenka pasikliauti savo išmone ir valdyti automobilį maksimaliai saugiai nepriklausomai nuo kelio būklės.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Viena iš apgaulingesnių atkarpų vairuotojo maršrute – eilinis išvažiavimas iš daugiabučių kiemo. Kiekvienas vairuotojas prieš išvažiuodamas iš kiemo stabteli praleisti gatve važiuojančius automobilius, o išvažiuodamas neretai leidžia prasisukti ratams, taip plūkdamas sniegą ir gludindamas ledą ant asfalto.

Jau po kelių dešimčių automobilių išvažiavimas iš kiemo tampa slidus, tad padidėja tikimybė į gatvę tiesiog įčiuožti. Jei neįvertinote kelio dangos ir matote, kad slystate į gatvę, imkitės visų priemonių, kad netaptumėte staiga atsiradusia kliūtimi vairuotojams, važiuojantiems gatve.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Jei jūsų automobilis turi ABS sistemą, bandykite vairuoti ir ieškoti sukibimo, apsnigtos ar ne tokios slidžios išvažiavimo iš kiemo vietos. Jei nepadeda ir tai, rizikuokite savo automobilio „sveikata“ ir remkitės į bortus. Tokiu atveju nuostolių patirsite kur kas mažiau, nei gavę smūgį į automobilio šoną.

Tokio pačio pobūdžio avarijos įvyksta ir prie slidžių sankryžų. Savo ir automobilio galimybes pervertinę vairuotojai nenumato, kad degant raudonam šviesoforo signalui jie gali tiesiog nesustoti. Gatvė ties sankryžomis nuo automobilių ratų taip pat būna gerokai praslidinėta, tad vėlyvas stabdymas gali baigtis eismo įvykiu įčiuožus į sankryžą.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Avarijos vietoje

Kiekvienas vairuotojas savo veiksmus privalo numatyti iš anksto. Geras vairuotojas stengiasi numatyti ne tik savo veiksmus, bet ir prognozuoti kitų vairuotojų elgesį.

Net jei ir važiuojate gatve ir artėjate prie susikirtimo su daugiabučio kiemu – pristabdykite. Galbūt tai padės išvengti susidūrimo su žioplu vairuotoju, kuris visai pamiršo, kad žiema jau atėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius