Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šuo automobilyje – keleivis, kuriam saugos diržas taip pat reikalingas

Lietuvoje dažnas gyventojas, turintis šunį, su juo kartu ir keliauja. Tačiau ne visi keturkojai yra ramūs ir paklusnūs bei mėgsta keliones, todėl reikėtų pasirūpinti, kaip keturkojį draugą automobilyje vežti saugiai.
Šuo automobilyje
Šuo automobilyje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Jei šuo ramus ir važiuodamas automobiliu nejaučia diskomforto – didesnių problemų nekyla keturkojį tiesiog pasodinus ant galinės sėdynės. Svarbiausia, kad šuo neblaškytų vairuotojo dėmesio ir nelakstytų po visą automobilio saloną.

Nors keturkojų gabenimą automobilyje reglamentuojančių taisyklių nėra, tačiau reikėtų vadovautis tam tikromis rekomendacijomis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Šuo
Tomo Markelevičiaus nuotr./Rūta Liberienė

Apie tai, kaip automobilyje vežti šunis GAZAS.LT papasakoti sutiko Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė, kartu su savimi atsivežusi ir Labradoro veislės kalytę Mėtą.

Jeigu šuo neramus, reikėtų pasirūpinti, kad augintinis neturėtų galimybės lipti ten, kur nori.

„Šunys su šeimininkais važinėja dažnai. Ne tik į parodas ar kokius nors renginius, bet ir į įvairiais keliones ar išvykas. Būna, kad žmonės vežasi ir ne po vieną, o po tris ar keturis šunis. Jeigu šuo neramus, reikėtų pasirūpinti, kad augintinis neturėtų galimybės lipti ten, kur nori. Šuniui reikėtų uždėti, specialų saugos diržą – petnešas, kurios tvirtinasi prie automobilio saugos diržo jungties ir užsifiksuoja“, – sako Rūta Liberienė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Šuo automobilyje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Šuo automobilyje

Šios petnešos, skirtos šunų vežimui automobilyje nėra brangios. Tokias ar panašias petnešas įsigyti galima vos už kelias dešimtis litų.

„Yra ir kitų alternatyvų petnešoms. Jei šuo mažesnis, tai tuomet jį galima vežti specialiame narve, dėžutėje, kuri dedama į automobilio saloną. Žinoma, didelis šuo, toks kaip niufaundlendas, netilps į narvą, todėl galima šunį sodinti ant sėdynės ir prisegti specialiomis petnešomis, diržu. Taip šuo neturės galimybės blaškyti vairuotojo dėmesio, bus bent kiek apsaugotas nuo staigesnio stabdymo ar staigių manevrų“, – pasakojo gyvūnų mylėtoja.

VIDEO: Šuo automobilyje

Anot Rūtos Liberienės, kai kuriems šunims važiavimas automobiliu patinka ir jie šeimininkams didesnių problemų nekelia, tačiau prie važiavimo automobiliu šunį taip pat reikia pratinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius