Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šviečiančios uodegos – efektingas sprendimas žirgų saugumui

Jau pėstieji turi liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, atšvaitus ir prožektorius, galbūt verta pasirūpinti tamsiu paros metu jodinėjamais arkliais. Turbūt taip galvojo šių spindinčių aksesuarų idėjos autorė, Los Andžele gyvenanti raitelė Sami Gros.
Žirgai su šviečiančiomis uodegomis
Žirgai su šviečiančiomis uodegomis / „Tail Lights“ nuotr.
Temos: 2 Išradimas Arklys

Tokio išradimo sumanymas amerikietei kilo po to, kai jos žirgą ir kompanioną partrenkė automobilis. Tobulindama „uodegų šviesas“ (angl. „tail lights“) ji užtruko pastaruosius katverius metus.

Šiuo metu ji renka lėšas masinei šio naujo produkto gamybai amerikietiškame startuolių tinklalapyje Kickstarter.com. Nors sprendžiant pagal pateiktas nuotraukas ir vaizdo įrašus šviečiančių uodegų pritaikymas kasdieniniam naudojimui būtų labai paprastas, žirgų mylėtojai iki užsibrėžtos 100 tūkst. dolerių (253 tūkst. Lt) sumos trūksta dar labai daug. O iki pinigų rinkimo laikotarpio pabaigos tik kiek daugiau nei mėnuo.

Pats aksesuaras labai paprastas. Tai prie arklio uodegos pririštos šešios į silikono apvalkalus įdėtos šviesos diodų (LED) juostos. Šviesos intensyvumas gali būti įvairus, taip pat siūlomi skirtingi „uodegų šviesų“ variantai skirti jodinėjimui su grupe, pavieniui ir avariniam signalizavimui.

Energiją diodams tiekia mobiliojo telefono dydžio akumuliatorių baterija. Jos užtenka užtenka tam, kad arklio uodega šviestų iki 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius