Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tilžės gatvės perėjos Šiauliuose tarsi magnetas traukia skausmingas avarijas

Šiauliuose yra keletas pavojingų sankryžų, kuriose dažnai švelniau ar skaudžiau susitrenkia automobiliai. Ten pat didesnis pavojus kyla ir pėsčiųjų bei dviratininkų sveikatai. Tiesa, nemažai „užkeiktų“ perėjų nukenksmintos salelėmis ir apšvietimu.
Avarija Šiaulių Žemaitės Gatvėje
Avarija Šiauliuose / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Administracinės veiklos ir eismo įvykių tyrimo skyriaus viršininkas Lorenas Dainauskas primena, kad Šiauliai turi vieną gatvę, kurioje vyksta didžiausias eismas – tai Tilžės gatvė.

Būtent šioje gatvėje įvyksta daugiausia eismo įvykių. Pavojingiausios perėjos ir sankryžos yra Tilžės ir Gegužių, Pramonės, Rasos, Baltupėnų gatvių sankirtose.

Šiauliuose pavojingiausios perėjos ir sankryžos yra Tilžės ir Gegužių, Pramonės, Rasos, Baltupėnų gatvių sankirtose.

Miesto centre yra vietų, kur pėsčiųjų ir automobilių eismas yra intensyvus, tačiau čia vairuotojai negali įsibėgėti. Nelaimių mažai. Tokia sankryža yra P.Višinskio ir Vytauto gatvių sankirtoje.

Iki 2012 metų „užkeikta“ buvo vadinama perėja Tilžės gatvėje ties Baltupėnų gatve.

Plačioje ir tiesioje keturių eismo juostų gatvėje ir dabar vairuotojai lekia gana greitai, tačiau įrengta salelė, paryškinti perėjos ženklai, geresnis apšvietimas. Nelaimių sumažėjo.

„Kitose gatvėse eismo įvykiai beveik neprognozuojami. Jie gali įvykti bet kur dėl vairuotojų, dviratininkų ar pėsčiųjų neatidumo. O Tilžės gatvė, ypatingai Pietiniame mikrorajone, yra  ir bus pavojinga. Keturių eismo juostų gatvėje vairuotojai jaučiasi lyg magistralėje, o ne mieste“, – akcentavo pareigūnas.

Nelaimių skaičiai Šiauliuose, palyginti su pernai metų devynių mėnesių statistika, – panašūs.

Pernai užregistruota 113 įskaitinių eismo įvykių. Šiemet – jau 115.

Trumpėjant dienai, anot pareigūno, derėtų būti dar atidesniems. Jis priminė, kad dviratininkai po eismo taisyklių pakeitimų turėtų bet kokiu atveju visose perėjose vestis dviratį, o ne juo riedėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius