Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragiškos avarijos pamoka: kodėl šalia kelio reikia būti atsargiam

Praėjusią savaitę kelyje Vilnius-Panevėžys įvyko tragiška avarija. Iš pradžių kelyje ties Sodeliškių kaimu, tamsiu paros metu, susidūrė ta pačia kryptimi važiavę du automobiliai. Kai jų vairuotojai aiškinosi įvykio aplinkybes, į kelkraštyje sustojusius automobilius įsirėžė vilkikas. Rezultatas tragiškas: vieno automobilių vairuotoja žuvo.
Avarija Panevėžio rajone
Asociatyvi nuotr.: avarija / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Pirminė avarija tarp „Citroen C5“ ir „Honda Accord“ automobilių įvyko jau sutemus, po 18 valandos. Netrukus į važiuojamosios dalies krašte stovėjusius automobilius atsitrenkė krovininis „Volvo“ automobilis su priekaba, kurį vairavo vyras iš Latvijos.

„Citroen C5“ vairuotojai smūgis buvo mirtinas, o „Honda Accord“ vairuotojas dėl sumušimo bei smegenų sukrėtimo gydomas ambulatoriškai.

Ko galima pasimokyti iš tokio eismo įvykio? Įvykio nuotraukose nematyti, kaip buvo sustoję automobiliai, tačiau pasekmė sufleruoja, jog kelias toje vietoje prastai matomas. Vilkiko vairuotojas per vėlai pastebėjo kelio važiuojamąją dalį užėmusius automobilius ir nespėjo jų išvengti.

Jeigu patenkate į eismo įvykį ir automobilis kurį laiką turi likti prastai matomoje vietoje, geriau nesėdėkite jo viduje – eismo įvykio deklaraciją galima užpildyti nuo kelio nuėjus keliolika metrų. Jeigu su kitu dalyviu sutariate dėl eismo įvykio aplinkybių, geriau nedelsdami patraukite automobilius iš avarijos vietos.

Jokiais būdais negalima sėsti į po avarijos nesaugiai stovintį automobilį. Šaltis, lietus, sniegas ar kitos oro negandos sukelia mažiau problemų nei dar viena avarija. Jeigu automobilyje sėdi mažametis vaikas, jį taip pat reikėtų ištraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius