Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus vairuotojų gudrybės: Pilaitės prospekto spūstis apvažiuoja vieškeliais

Vakarinio aplinkkelio atidarymo vilniečiai laukia kaip išganymo. Nes kiekvieną rytą nuo 7.30 val. užsikemša Pilaitės pr. ir aplinkinės gatvės. Nuo pat įvažiavimo į Vilnių ties sankryža su Karaliaučiaus g. iki Spaudos rūmų.

Pilaitės prospekte daugėjant šviesoforų, spūsčių tik daugėja. Todėl dažnas rytinio „pasistumdymo“ ties Valstybės saugumo departamento (VSD) pastatu ar Kelių policija laukia su nerimu ir gaili sudegintų degalų bei laiko. O jei dar nutinka avarija, eismo dalyviams tenka tikrai rimti kantrybės išbandymai.

Todėl šiaurės vakarinėje Vilniaus dalyje gyvenantys vairuotojai prisigalvoja gudrybių. Pavyzdžiui – apvažiuoti lygius, kokybiškus tačiau užsikimšusius asfaltuotus kelius aplinkiniais vieškeliais. Vietiniai gyventojai taip ir sako: šįryt važiavau per Karoliniškių mišką (Taurupės g. – aut. past.).

Apvažiavimas Nr.1

Vienas vilniečių pamėgtas apvažiavimas eina nuo Karaliaučiaus g. vieškelio atkarpa, paskui per Taurupės g. pro upelį, viaduku virš Vakarinio aplinkkelio ir paskui jau Karoliniškių gatvėmis – A.P.Kavoliuko, L.Asanavičiūtės, Laisvės pr.

Google Maps iliustr./Užsikimšęs Pilaitės pr. apvažiuojamas vieškeliu ir per Karoliniškių parką einančiu keliu
Google Maps iliustr./Užsikimšęs Pilaitės pr. apvažiuojamas vieškeliu ir per Karoliniškių parką einančiu keliu

Apvažiavimas Nr.2

Kiti vairuotojai, važiuojantys link Gariūnų ar Oslo g., Vakarinį aplinkkelį pasiekia gūdaus miško vieškeliu ir į judrią transporto arteriją iš purvyno išlenda ties Gudeliais (žiūr. žemėlapį).

Google Maps iliustr./Užsikimšęs Pilaitės pr. apvažiuojamas vieškeliu iki Vakarinio aplinkkelio
Google Maps iliustr./Užsikimšęs Pilaitės pr. apvažiuojamas vieškeliu iki Vakarinio aplinkkelio

Šią trasą išbandė ir 15min žurnalistas. Ketvirtadienio rytą nuošalioje trasoje Nr.2 sutiko 10 automobilių. Tačiau praėjusį pirmadienį, kai buvo pasnigę ir automobiliai važiavo lėčiau, per mišką nusitęsė visa nenutrūkstanti automobilių juosta.

Važiavimo malonumas vieškeliu menkas, naujo automobilio tikrai būtų gaila. Na, nebent kas nori patobulinti vairavimo įgūdžius, automobiliui lengvai slidinėjant per pliurzę.

Lapkritį duobėti Karoliniškių ir Pilaitės apylinkių vieškeliai buvo pažliugę, automobiliai dėl to kartais išsipurvindavo iki ausų. Bet ne civilizacija šiuo atveju svarbiausia. Pačiomis sudėtingiausiomis dienomis (dažniausiai tai pirmadienis), apvažiuojant spūstis tokiu archaišku būdu, paskirties tašką galima pasiekti vidutiniškai 15 minučių anksčiau. Žinoma, ir degalų sutaupyti.

VIDEO: Vilniaus Pilaitės pr. ir Vakarinį aplinkkelį vairuotojai apvažiuoja vieškeliais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius