-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilniuje atsiras šimtas kamerų, stebinčių KET pažeidėjus

Praėjusią savaitę Vilniaus Gedimino prospekto pradžioje, sankryžoje su Šventaragio ir T.Vrublevskio gatvėmis, buvo įrengtos vaizdo kameros. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ atstovai tikino, jog jos skirtos dviračių eismui fiksuoti, tačiau 15min skaitytojai sunerimo – galbūt šios kameros fiksuos ir į Gedimino prospektą neleistinu metu važiuojančius vairuotojus?
VSD pastatų komplekso atidarymas
Asociatyvi nuotr.: vaizdo kameros / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gedimino prospektas supriešino ne vieną pėsčiąjį ir vairuotoją. Dalyje jo yra įrengti kelio ženklai, draudžiantys juo važiuoti automobiliams darbo dienų naktimis bei didžiąją dalį savaitgalio. Kadangi šios taisyklės kontroliavimu užsiima nebent pilietiški miestiečiai, bet ne pareigūnai, tai pažeidėjų apstu: Gedimino prospekto pradžioje automobilių netrūksta ištisą parą.

Prieš mėnesį policijos pareigūnai paragino Vilniaus savivaldybę spręsti problemą, nes kontroliuoti visus pažeidėjus – ne jų jėgoms, ir paragino nuimti įvažiavimą draudžiančius kelio ženklus. Vilniaus savivaldybės atstovai patikino, kad policijos patarimu pasinaudota nebus – įvažiavimas į prospektą ir toliau bus draudžiamas tuo pačiu laiku, bet pažeidėjus pradės fiksuoti vaizdo kameros.

Tačiau pažeidėjus fiksuosiančios vaizdo kameros su šviežiai įrengtomis Gedimino prospekto pradžioje – nesusijusios. Šios teskirtos skaičiuoti dviračių srautams, o remiantis rezultatais, tokių gali būti įrengta ir daugiau.

Kamerų bus per 100

Tomas Kamaitis, Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento Eismo organizavimo skyriaus vedėjas, teigė, kad sostinės gatvėse dar šiemet atsiras šimtai kamerų. 103 miesto vietose bus įrengtos kameros, automatiškai sekančios automobilių valstybinius numerius, eismo srautus, stebinčios viešojo transporto eismo juostas ir kitus įvykius.

„Vaizdo kamerų užfiksuoti vaizdai ir garsas realiu laiku bus perduodami į vaizdo stebėjimo pultą. Savivaldybė siekia sukurti sistemą, kuri padės užtikrinti viešąją tvarką, viešojo transporto eismo juostų vaizdo stebėjimą, padėtų nustatyti administracinius teisės pažeidimus mieste, stebėtų viešojo transporto priemones ir eismo srautus“, – sakė T.Kamaitis.

Vaizdo kameromis užfiksuota informacija pasieks Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių, „Susisiekimo paslaugas“. Vilniaus savivaldybės atstovas tikino, kad tai padės operatyviau organizuoti darbus bei padidinti jų efektyvumą.

Vaizdo kameros turėtų būti įrengtos dar šiemet: rudenį planuojama pasirašyti sutartį su konkursą laimėjusia bendrove.

Tikslios vietos, kur bus įrengtos vaizdo kameros, dar neatskleidžiamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius