Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje pradėjo veikti A juostų kontrolė – užfiksuotas pirmasis pažeidėjas

Antradienio ryte Vilniaus meras, kartu su savivaldybės atstovais ir padėjėjais, žurnalistams pristatė platformą pavadinimu „Atviras Vilnius“. Ši platforma suvienija įvairiu atstovų veiklą, siekiant geriau spręsti įvairias miesto problemas, taip pat suteikia prieigą prie įvairių sferų, nuo tarybos narių lankomumo, iki laisvų vietų darželiuose.
„Rise Vilnius“ kompiutero iliustracija: Pirmasis užfiksuotas pažeidėjas
„Rise Vilnius“ kompiutero iliustracija: Pirmasis užfiksuotas pažeidėjas / Dainiaus Cuberos nuotr.

Viena iš problemų, su kuria praktiškai kasdien susiduria žmonės, vairuodami Vilniuje – nelegalūs A juostos okupantai.

15min jau anksčiau rašė apie tai, kad savivaldybė šiems pažeidėjams ruošia naują ginklą – autobusams, elektromobiliams ir taksi automobiliams skirtų eismo juostų kontrolę.

Dainiaus Cuberos nuotr./Remigijus Šimašius
Dainiaus Cuberos nuotr./Remigijus Šimašius

Prieš porą mėnesių, kaip 15min patikino meras Remigijus Šimašius, vyko tokios sistemos planavimo darbai, vaizdo registratorių viešieji pirkimai, o dabar savivaldybės atstovai jau džiaugiasi pirmaisiais rezultatais.

Į gatves išriedėjęs troleibusas, pažymėtas numeriu 19, važiuodamas įprastą maršrutą jau užfiksavo pirmąjį pažeidėją.

Kaip teigia mero patarėjas IT ir atvirų duomenų klausimais Povilas Poderskis, vaizdo registratoriumi nufotografuotas pažeidėjas jau netrukus sulauks administracinio teisės pažeidimo protokolo dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimo:

„Kol kas ši sistema dar yra bandomoji, tačiau ji jau davė vaisių. Iki metų galo įvairių maršrutų troleibusuose ir autobusuose bus įrengta apie 30 vaizdo registratorių, kurie fiksuos vairuotojus, judančius A juosta, kai jiems tokia privilegija nėra suteikta“, – teigia mero patarėjas P.Poderskis.

Vilniaus miesto meras ir jo kolegos teigia, kad ši sistema veiks automatiškai – nereikės žmogaus, kuris peržiūrinėtų visus vaizdo įrašus ir taip nustatytų pažeidimus.

Kaip teigia R. Šimašius, šią sistemą jau spėjo įvertinti ir pareigūnai, kurie neturi fizinių galimybių kontroliuoti visus A juostos pažeidėjus. „Sistema veiks GPS koordinačių pagalba – vaizdo registratorius automatiškai fiksuos transporto priemones, kurios juda ten, kur joms negalima judėti“, – teigia P.Poderskis.

Mero atstovai džiaugiasi, kad vaizdo registratorius pavyko nupirkti už ganėtinai nedidelę sumą – 50 eurų už vieną registratorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius