Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per žiemos ralį paprakaitavusių policininkų vadovas: stengėmės negadinti šventės net nekultūringiems žiūrovams

Naujienų portalas 15min.lt kalbino Utenos policijos viršininką Liną Pernavą, kuris iš savo varpinės apibendrino savaitgalį praūžusio „Halls Winter Rally 2010“ rezultatus.
„Pats mačiau, kad dauguma atvažiavusiųjų yra užkietėję sirgaliai, viską žinantys apie ralį. Bet kai kurie, ne paslaptis, atvyksta tiesiog atsipalaiduoti“, – sakė viršininkas L.Pernavas.
„Pats mačiau, kad dauguma atvažiavusiųjų yra užkietėję sirgaliai, viską žinantys apie ralį. Bet kai kurie, ne paslaptis, atvyksta tiesiog atsipalaiduoti“, – sakė viršininkas L.Pernavas. / Policijos nuotr.

Mažiausiai 30 tūkst. žiūrovų ir didžiulės tvarkdarių pajėgos – toks vaizdas savaitgalį buvo Utenos apylinkėse už „Halls Winter Rally 2010“ trasų ribų.

Kaip jau pasakojo 15min.lt, šiemet, kaip ir pernai, renginio metu nepavyko išvengti smulkių incidentų, tačiau iš esmės rengėjų darbu ir žiūrovų elgesiu pareigūnai liko patenkinti.

„Dėkojame ir organizatoriams, ir vietos valdžios atstovams, kad viskas pakankamai gerai praėjo. Ne veltui bendromis pastangomis šiam renginiui ruošėmės jau nuo vasaros“, – 15min.lt antradienį sakė Utenos apskrities VPK viršininkas L.Pernavas.

Šis komisaras gerai išmano žiemos ralio užkulisius ir specifiką.

„Didžiąją dalį tokių ralių tarnyboje atidirbdavau, labai nedaug kartų pavykdavo tik žiūrovu pabūti“, – minėjo 33 metų L.Pernavas, šįmet abi savaitgalio dienas oficialiai nedirbęs, tačiau vis tiek puikiai žinantis, kaip sekėsi jo pavaldiniams ir sukaupęs visą reikiamą informaciją.

Smulkios avarijos ir „gyvenimiški“ konfliktai

15min.lt skaitytojo Audriaus nuotr./Ralio žiūrovai kimba viens kitam į atlapus.
Ralio žiūrovai kimba viens kitam į atlapus.

„Buvo tik keletas tokių smulkių autoįvykių, kurie šiais laikais labai paprastai išsprendžiami – užpildomos deklaracijos. Ir dar buvo keletas tokių gyvenimiškų konfliktinių situacijų – tai vietos nepasidalijo, tai dar kažko, kurios irgi buvo išspręstos vietoje“, – apie su raliu susijusius menkus neramumus pasakojo L.Pernavas.

Komisaras neslėpė, kad daugiausiai rūpesčių pareigūnams kėlė neblaivūs ralio mėgėjai: „Tolerancijos ir kultūringumo, mums, lietuviams, dar reikėtų pasimokyti. Bet stengėmės tuos klausimus išspręsti taip, kad negadintume šventės nei organizatoriams, nei tiems patiems žiūrovams. Tai tikrai gražus ir praktiškai vienintelis toks žiemos renginys, tad stengėmės, kad jį galėtų pasižiūrėti netgi tie žmonės, kurie ten per daug atsipalaidavo. Tokius asmenis pirmiausia bandėme perspėti, paaiškinti, o kadangi jie buvo atvykę su draugais, giminaičiais, pažįstamais, po įspėjimų juos jau prižiūrėdavo.“

Utenos policijai rankų užtenka

Ralio metu darbavosi iš viso 81 Utenos apskrities VPK policininkas, jiems talkino 42 Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai bei 10 policijos rėmėjų. „Dėkoju jiems visiems, kurie dirbo iš tikrųjų sąžiningai. Gal ir nebuvo taip šalta, bet, įsivaizduokite, visą dieną nuo ryto iki vakaro ant kojų išbūti nėra taip paprasta“, – kalbėjo komisaras.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konfliktas
Konfliktas ralio metu

Tuo, kad didelės policijos pajėgos buvo sutelktos ralio priežiūrai, jokie nusikaltėliai Utenos krašte pasinaudoti nebandė. Juolab, anot L.Pernavo, su raliu nesusiję policininkai budėjo kaip įprasta. „Buvo ramus, eilinis savaitgalis“, – apibendrino L.Pernavas.

Viršininkas džiaugėsi, kad Utenos apskrities policijai rankų, galima sakyti, užtenka.

„Esame ežerų ir poilsiautojų kraštas, renginių ir žiemą, ir vasarą pas mus nestinga. Todėl mūsų pajėgos visada būna gana gausios ir maksimaliai stengiamės užtikrinti viešąją tvarką, gyventojų saugumą. Tai rodo ir gyventojų apklausos – yra pakankamai stiprus saugumo jausmas ir aukštas pasitikėjimo lygis mūsų pareigūnais. Reiškia, nėra mažai tų mūsų pajėgų. Bet gyventojai, aišku, visada norėtų matyti daugiau patruliuojančių pareigūnų. Matyt, kad ir kiek jų būtų – per daug niekada nebus“, – dalijosi mintimis L.Pernavas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konfliktas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konfliktas sulaukė pareigūno dėmesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius