Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Girdauskas: tikslas – kuo daugiau taškų „Halls Winter Rally“

Daugkartinis Lietuvos čempionas Saulius Girdauskas į „Halls Winter Rally“ žiemos ralį užsiregistravo paskutinę dieną. Paklaustas, ar kilo dvejonių dėl dalyvavimo, 39 metų lenktynininkas patikino, kad tiesiog nespėja sudėlioti taškus savo šių metų planuose.
Sauliaus Girdausko ir Pauliaus Urbono ekipažas
Sauliaus Girdausko ir Pauliaus Urbono ekipažas / reporteris.com nuotr.

„Kol kas tvarkome savo tikrąją programą. Vis nebuvau tikras, kaip pavyks viską sudėlioti,  užsiregistravome rezerviniu projektu, – „15min“ sakė Lietuvos ir Latvijos ralio čempionatuose ketinantis dalyvauti S.Girdauskas. – Tvarkome viso sezono projektą ir visur nelabai spėjame.“

– Ar lauke tvyrantis šaltis gali turėti įtakos rezultatams?
– Šaltis daro visokių išdaigų. Būna, kad negali užvesti mašinų ar nuo šalčio lūžta bamperiai. Būtų gerai, kad sportiniai automobiliai gerai užsivestų. Su visais tais galingumais ir spaudimais jie būna pakankamai kaprizingi. Tai pagrindinis akcentas, o šiais viskas turėtų būti gerai.

– Ralyje važiuosite patobulintu „Colt“ automobiliu?
– Mūsų mechanikas sukūrė tokį projektą. Pamėginsime. Tai senas „Colt“ modelis, jokių ypatumų neturintis. Kalbų visokių apie jį yra, bet jos ir lieka kalbomis. Kas ten gali būti? Automobilis ruoštas „Open“ klasei, bet kad kažkuo stebintų, nemanau.

– Koks jūsų „Škoda WRC“ automobilio likimas?
– Turime nedidelę viltį ją atsivežti ir į žiemos ralį. Aišku, visokie variantai sukasi galvoje – nuomoti šį automobilį, parduoti, jeigu atsirastų pirkėjas, patiems važiuoti.

– Galime tikėtis išvysti jus dar lenktyniaujant su „Škoda WRC“?
– Tai būtų didžiausias mūsų noras. Tik per visą organizavimą nespėjame sudėlioti taškus. Dirbame ta linkme. Aišku, jeigu pasitaikytų pirkėjas ir gerai sumokėtų, galbūt įsigytume naujesnę „Škoda WRC“ automobilio modelį. Tačiau vargu ar šiais laikais tokios dovanos krenta iš dangaus.

– Kokį tikslą keliate šiame žiemos ralyje?
– Startuojame Lietuvos ir Latvijos čempionatuose – norime savo grupėse surinkti kuo daugiau taškų ir įgyti rezervą. Jeigu viskas bus gerai, kitą savaitę startuotume Latvijos antrame ralio etape, o tuomet būtų laiko iki pavasario susidėlioti viską taip, kad pasiektume maksimalų rezultatą. Niekas nežino, kaip vyks čempionatai – esant sunkmečiui norisi apsidrausti.

– Šiame ralyje važiuos ir jūsų principinis varžovas Rokas Lipeikis. Kiek tiesos, kad vis dar yra noras konkuruoti tarpusavyje?
– Negirdėjau tokių kalbų ir kokį penkmetį nekreipiu į tai dėmesio.

15min.lt speciali žiemos ralio rubrika
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius