Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 09 19

Elono Musko teigimu, autonominis „Tesla“ automobilis debiutuos 2016-aisiais

„Tesla“ kompanijos vadovas, genijus Elonas Muskas kitų pramonės gigančių, kuriančių autonominius automobilius, paleisti neketina – nuosavą kompiuterių valdomą automobilį jie pristatys vos po trejų metų.
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas
„Tesla“ vadovas Elonas Muskas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau autonominiai „Tesla“ automobiliai bus šiek tiek kitokie. Amerikiečių technologija neleis miegoti prie vairo – savaime mašinos kompiuteriai atliks apie 90 procentų vairavimo darbo, tačiau prie vairo sėdintis vairuotojas turės rūpintis likusiais dešimčia procentų.

Jeigu Elono Musko nubrėžtas terminas yra realus, t.y. po 3 metų išties pasirodys autonominiai (arba dalinai autonominiai) elektromobiliai, tokios žinios yra labai sveikintinos. Automobilių pramonės analitikai įsitikinę, kad visiškai vairuotojo nereikalaujančios mašinos iki 2025-ųjų neišriedės, todėl „Tesla“ galėtų išties nustebinti pasaulį.

Kad ir kaip būtų, praeis kažkiek laiko ir kol vairuotojai pradės pasitikėti tokiomis bepilotėmis mašinomis. Sutikite, sėsti į automobilį ir patikėti savo gyvybę kompiuteriams toli gražu galėtų ne kiekvienas.

Tačiau faktas tas, kad vos dešimtmetį gyvuojanti „Tesla“ kompanija su tokiais pareiškimais ir vėl švysteli kartelę į padanges net ir stambių šios pramonės gairių atžvilgiu. Galbūt kiek vėliau nei šio dešimtmečio viduryje debiutuos nauja „Autopiloto“ funkcija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius