-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

Įvertinta „Jaguar Land Rover“ visureigio „Range_e“ hibridinė elektros ir dyzelio variklių sistema

Jungtinės Karalystės Automobilių gamintojų ir prekiautojų draugija „Range_e“ skyrė 2011 metų Automobilių inovacijų apdovanojimą.
„Jaguar Land Rover Range_e“
„Jaguar Land Rover Range_e“ / Gamintojo nuotr.

„Jaguar Land Rover“ sukurta ir visureigyje „Range_e“ įdiegta elektrinio ir dyzelinio variklių hibridinė technologija pelnė 2011 m. Automobilių inovacijų apdovanojimą, kurį yra įsteigusi Jungtinės Karalystės Automobilių gamintojų ir prekiautojų draugija (Society of Motor Manufacturers and Traders, SMMT). Pirmą kartą ši hibridinė sistema buvo pristatyta Ženevos automobilių parodoje kovą ir sulaukė pagyrų, kaip vienas reikšmingiausių šių metų Didžiosios Britanijos automobilių pramonės pasiekimų.

„Range_e“ yra pirmasis pasaulyje premium klasės keturiais ratais varomas visureigis su hibridine variklių technologija, sujungiančia 69 kW galios elektrinį variklį su 14,2 kWh ličio jonų baterija ir „Land Rover“ 180 kW (245 AG) 3 litrų  darbinio tūrio TDV6 dyzelinį variklį. Hibridinis visureigis, gaminamas ant „Range Rover Sport” bazės, gali nuvažiuoti apie 32 kilometrus varomas vien elektriniu varikliu visiškai neišskirdamas išmetamųjų dujų. Vėliau elektrinis variklis padeda sumažinti dyzelinio variklio išskiriamą CO2  kiekį. „Range_e“ šimtui kilometrų kelio sunaudoja tik 3,3 litro degalų, o CO2 vidurkis siekia 89 g/km. Tuo tarpu bendrai hibridinės sistemos 339 AG variklių junginys pasiekia maksimalų 193 km/h greitį. Elektrinio variklio baterija pakraunama prijungus prie standartinio 240V elektros tinklo.

„Jaguar Land Rover“ sukūrė ir pagamino labai efektyvų ir technologiškai pažangų prototipą, kuris aiškiai parodo rinkos pasiryžimą mažinti CO2 išmetimą ir kurti įkvepiančius automobilius savo reikliems vartotojams“, – sakė Paulas Everittas, SMMT vadovas ir šių metų apdovanojimų vertinimo komisijos pirmininkas.

„Inovacijos ir technologinės naujovės yra tai, kas varo automobilių industriją į priekį, ir mums labai malonu, kad mūsų darbas nusipelnė šio kolegų pripažinimo. „Range_e“ pristato tuos privalumus, kuriuos mes visi stengiamės pasiekti – tai švaresnis veikimas ir ekonomiškesnis degalų suvartojimas neišsižadant techninių charakteristikų ir keturių ratų varomo automobilio teikiamų galimybių. Visa tai sudaro mūsų prekės ženklo esmę ir mes dirbame tam, kad jau artimiausioje ateityje galėtume pasiūlyti rinkai visus šiuos privalumus kartu“, – priimdamas apdovanojimą sakė Peter Richings, „Jaguar Land Rover“ vyriausiasis hibridinių automobilių inžinierius.

„Range_e“ yra vienas iš „Land Rover“ projektų, remiamas Jungtinės Karalystės Vyriausybės Technologijų strategijos tarybos. Šiuo metu penki prototipų modeliai, sukurti kartu su CABLED (Coventry and Birmingham Low Emissions Demonstrators) konsorciumo nariais, yra pristatyti tarybos testavimo programai. „Range_e“ įdiegtą elektrinio ir dyzelinio variklių hibridinę technologiją tikimasi pritaikyti masinei gamybai. „Land Rover“ savo pirmąjį hibridinį visureigį prekybai planuoja pasiūlyti 2013 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius