Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

„Mitsubishi“ Japonijoje pradeda prekybą komerciniais elektromobiliais

„Mitsubishi Motors Corporation“ pranešė, kad gruodžio 8 d. pradeda savo pirmojo komercinio elektromobilio „MINICAB-MiEV“ prekybą Japonijoje. Priklausomai nuo komplektacijos, rekomenduojama naujojo komercinio elektromobilio kaina svyruoja tarp 2400000 ir 2971000 jenų (apie 80333 ir 99445 litų), įskaitant pridėtinės vertės mokestį. Tai antrasis kompanijos ateities kartos elektromobilis, pristatytas masinei prekybai.
„Mitsubishi i-MiEV“ komercinis automobilis
„Mitsubishi i-MiEV“ komercinis automobilis / Gamintojo nuotr.

„MINICAB-MiEV“ sukurtas „Mitsubishi“ gaminamų komercinių „MINICAB“ prekių furgonų pagrindu, į jį perkeliant geriausias technologijas ir patirtį, įgytą tobulinant pirmąjį kompanijos elektromobilį „Mitsubishi i-MiEV“. Naujajame komerciniame modelyje suderinti aukščiausi aplinkosaugos standartai, kuriuos atitinka elektromobiliai, ir komercinėms transporto priemonėms būtinas eksploatavimo ekonomiškumas, talpumas, lengvas valdymas ir patikimumas. 

Prekyboje pasirodantis „MINICAB-MiEV“ siūlomas pasirinktinai su vienu iš dviejų skirtingos galios akumuliatorių bloku, priklausomai nuo to, kiek toli elektromobilis turi nuvažiuoti be papildomo įkrovimo. CD 10,5 kWh galingumo baterijų versija leis nuvažiuoti 100 km vienu pakrovimu, CD 16,0 kWh galingumo baterijos užteks 150 km. „Mitsubishi“ siūlo konkurencingą komercinio elektromobilio kainą: pritaikius Japonijos Ekonomikos, prekybos ir pramonės ministerijos eko-automobilio subsidiją, galutinė kaina vartotojams sieks nuo 1730000 jenų (apie 57900 litų) su CD 10,5 kWh akumuliatoriumi ir 2020000 jenų (apie 67613 litų) su galingesniu CD 16,0 kWh akumuliatorių bloku.    

Pirmuoju gyventojams skirtu elektromobiliu „Mitsubishi i-MiEV“ Japonijoje kompanija pradėjo prekiauti 2009 m. liepą. Tuo metu „Mitsubishi“ buvo pirmasis gamintojas rinkoje, pasiūlęs ekologiškiausią transporto priemonę, galinčią padėti spręsti didžiausius iššūkius, su kuriais susiduria šiandienos visuomenė – aplinkos užterštumu, atšilimu ir į besibaigiančia nafta paremta energija.

„Mitsubishi“ jau pardavė daugiau kaip 5000 i-MiEV elektromobilių Japonijoje ir dar 17000 vienetų kitose šalyse (iki spalio 31, 2011), įskaitant tiekiamus koncernui „PSA Peugeot Citroën“. Šiuo metu „Mitsubishi“ yra elektromobilių gamybos lyderis pasaulyje. Kompanija tiki, kad plėtojama elektromobilių serija prisidės prie pokyčių visuomenėje ir padės sparčiau pereiti prie mažai anglies dioksido į aplinką išskiriančių technologijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius