Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 09 11

„Nissan NV200“ taksi automobiliai užkariavo ir Barseloną

Prieš daugiau nei metus buvo pristatytas naujasis Niujorko taksi – „Nissan NV200“. Šių metų Frankfurto automobilių parodoje pristatytas dar nepabaigtas Barselonos miesto taksi – elektra varomas e-NV200. Jis bus pradėtas gaminti 2014 metais.
„Nissan e-NV200“
„Nissan e-NV200“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tai – naujas taksi konceptas. Taksistai toli gražu ne visada važinėja ir neretai turi kelių dešimčių minučių pertraukas. Tiek laiko visiškai užtenka greitam elektra varomo automobilio pakrovimui. Būtent Barselonoje dar šiemet turėtų būti išplėtotas greito įkrovimo stotelių tinklas ir visi elektriniai automobiliai galės juo naudotis. Jų tarpe – ir taksi. Greitojo įkrovimo stotelėje, norint elektromobilį įkrauti nuo 0 iki 80 proc., reikia apie 30 min.

Daugiausia rinkodarinės naudos iš šito turi „Nissan“. Šio gamintojo modelis NV200, jau tapęs Niujorko miesto taksi, Frankfurte pristatomas kaip elektrinis automobilis, tapsiantis Barselonos miesto taksi. Saulėtas Ispanijos miestas pasirinktas ne be reikalo – būtent „Nissan“ gamykla „Zona Franca“ pastatyta netoli miesto ir joje bus surenkami e-NV200 elektriniai modeliai.

Tikslūs e-NV200 taksi modelio techniniai duomenys nėra žinomi, tačiau jeigu jie būtų panašūs kaip „Nissan LEAF“, japonus galima sveikinti. 150 km vienu įkrovimu įveikiamo atstumo taksi automobiliui, važinėjančiam tik mieste, yra per akis. Ypač kai elektromobilį galima įkrauti kelis kartus į dieną.

VIDEO: „Nissan“ stendas Frankfurte
VIDEO: Frankfurto automobilių paroda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius