Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 12 01

Pirmajai elektromobilio „Chevrolet Volt“ savininkei Lietuvoje – nemokamo statymo Kaune leidimas

„Kaunas suteikia galimybę važinėjantiems ekologiška transporto priemone mieste automobilį statyti nemokamai", – įteikdamas kol kas pirmąjį nemokamo stovėjimo leidimą elektromobilio savininkei kaunietei Rūtai Bagdonavičienei sakė miesto vadovas Andrius Kupčinskas.
Pirmasis serijinis elektromobilis – „Chevrolet Volt“
Pirmasis serijinis elektromobilis – „Chevrolet Volt“ / Kauno savivaldybės nuotr.

Ekologiškomis idėjomis besidominti, Amerikoje įsigytu, elektra varomu automobiliu važinėjanti Rūta Bagdonavičienė kreipėsi į savivaldybę su prašymu leisti statyti automobilį nemokamai. „Buvau maloniai nustebinta, kad į prašymą buvo sureaguota žaibiškai", – dėkodama už nemokamą leidimą kalbėjo kaunietė. Jai išduotas leidimas galios iki kitų metų pabaigos.

Pasak mero, Kaunas visada skatina ekologiškas, gerinančias miesto gyvenimo kokybę idėjas, todėl jau artimiausiame Tarybos posėdyje bus keičiamos automobilių stovėjimo mieste tvarka, kuri leis visiems elektromobilių turėtojams parkuotis nemokamai.

Savivaldybė taip pat planuoja prie savivaldybės pastato įrengti ir elektromobilių įkrovimo stotelę.

„Apie elektromobilius kalbama vis daugiau ir daugiau. Kol visi tik kalba ir domisi, aš nutariau būti socialiai sąmoninga ir atsakinga, ir, nieko nelaukus, jau įsigijau elektra varomą automobilį „Chevrolet Volt". Tai ne hibridas, bet tikras elektromobilis, kurį pakraunu namuose iš elektros tinklo", – automobilio įsigijimo priežastis vardijo savininkė.

Toks elektromobilis puikiai tinka miesto sąlygomis, kuomet nereikia įveikti didelių atstumų. Vieno akumuliatorių įkrovimo mieste pakanka įveikti 50 km, o užmiestyje – iki 80 km atstumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius