Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2013 10 03

Populiariausias naujas automobilis Norvegijoje rugsėjo mėnesį buvo „Tesla Model S“

Pakankamai jauna, genijaus Elono Musko valdoma kompanija „Tesla“ į automobilių pramonę įsiveržė su trenksmu. Įspūdingi šie amerikietiški elektromobiliai didelio dėmesio sulaukė ne tik gimtojoje rinkoje, bet ir Europoje.
„Tesla Model S“
„Tesla Model S“ / „Tesla“ nuotr.

Štai Norvegijoje šių metų rugsėjį buvo parduoda net  616 „Model S“ elektromobilių. Ir tai – ne tik šioje Skandinavijos šalyje populiariausias elektra varomas automobilis – tokiais pardavimais negalėjo pasigirti jokio kito gamintojo konkretus modelis.

Per rugsėjo mėnesį Norvegijoje buvo parduota 12,2 tūkst. naujų mašinų, todėl „Model S“ sudaro net 5,1 proc. naujų tuo periodu parduotų automobilių dalį.

Tarp gamintojų „Tesla“ Norvegijoje užima 20-ąją vietą, tuo tarpu populiariausi yra „Volkswagen“ markės automobiliai. Jų rugsėjį šioje šalyje parduota 1512. Tačiau joks konkretus VW modelis populiarumu nepralenkė „Model S“.

Norvegija neseniai buvo pripažinta pačia draugiškiausia elektromobiliams valstybe. Ne tik auganti infrastruktūra, bet ir valdžios sprendimas taikyti mokesčių lengvatas tokiems automobiliams paskatino jų paklausą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius