Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 01

„Tesla“ kurs „Nissan Leaf“ konkurentą

„Tesla“ elektromobilių kompanijos iš JAV vadovas Elonas Muskas atskleidė, kad po ketverių metų jie pristatys „Nissan Leaf“ varžovą.
„Tesla Model S“ elektromoblis
„Tesla Model S“ elektromoblis / Gamintojo nuotr.

Iš Pietų Afrikos Respublikos kilęs genijus prasitarė, kad naujasis „Tesla“ su pilnai įkrautomis baterijomis galės įveikti apie 320 km atstumą, o bazinio tokio elektromobilio kaina sieks kiek mažiau nei 107 tūkst. Lt. Palyginimui, naujas „Nissan Leaf“ šiuo metu Lietuvoje kainuoja maždaug nuo 150 tūkst. Lt.

Negana to, naujasis „Tesla“ yra ne tik bandymas įkelti koją į populiarių automobilių rinką, bet ir naujas pagrindinis visos komandos tikslas. Elonas Muskas atskleidė, kad per tą ketverių metų laikotarpį jis savo kompanijos neparduos bei nesitrauks iš vadovo pareigų.

„Tesla“ vadovas pridūrė, kad „Model S“ yra pakankamai įdomus automobilis, tačiau jis yra pernelyg brangus, kad kompanija galėtų siekti vietos tarp masiniu būdu mašinas gaminančių koncernų.

„Tesla Model S“ didžiajai daugumai vairuotojų yra per brangus automobilis. Tuo tarpu „Leaf“ yra sąlyginai pigus, tačiau neįdomus“, – „Bloomberg“ naujienų agentūrai pasakojo Muskas.

„Pasauliui reikia elektromobilio, kuris būtų ne tik įperkamas, bet ir smagus. Tai ir yra mūsų užduotis – sukurti būtent tokią mašiną. Kad ir ką žmonės sakys – nesitrauksiu nuo šios nuomonės ir šio tikslo, kol jo neįgyvendinsiu“, – pridūrė jis.

Visgi, kalbėdamas apie kompanijos pardavimą, „Tesla“ vadovas akcentavo, kad jeigu ir kažkada ateityje atsirastų potencialus jos pirkėjas, tikėtina, kad jis būtų ne automobilių pramonės veikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius