2012 10 21

„Tesla Model S“ aplenkė BMW M5

Jeigu reikėtų rinktis tarp „Tesla Model S“ ir BMW M5 vadovaujantis tik klausos organais, tikriausiai nenuginčijamu nugalėtoju taptų bavaras. Tačiau traukos lenktynių trasoje viskas apsiverčia aukštyn kojom.
Tesla Model S
Tesla Model S / Gamintojo nuotr.

Amerikiečiai į vieną tiesiąją pastatė du tos pačios klasės automobilius turinčius visiškai skirtingus variklius. BMW M5 didžiuojasi 5,0 l, V8 varikliu, kuris išspaudžia 500 arklio galių. Taip pat jis moka grėsmingai riaumoti ir daugelis vairuotojų apie tokį automobilį naktim sapnuoja. Tuo tarpu „Model S“ tylus ir ramus sedanas, kuris savo elektriniu varikliu turi išsaugoti pasaulį. Bet kas nutinka, kai abu jie sustoja į sprinto rungtį?

O nutinka tai, kad garsiai riaumojantis BMW lieka tylaus ir santūraus „Model S“ užnugaryje. Kodėl taip yra? Tiesiog elektrinis „Tesla“ variklis, maksimalų sukimo momentą išlaiko visame sūkių diapazone. Tuo tarpu benzininis BMW variklis, maksimalią galią pasiekia tik esant aukštiems sūkiams ir ją išlaiko tik ribotame sūkių diapazone. Viso to rezultatas: tiesiojoje, nuo pat pradžios, „Model S“ lenkia garsiai riaumojantį bavarą.

VIDEO: Tesla Model S vs BMW M5 Drag Race

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius