Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 28

Gėlės lėkštėje. Ne tik gražu, bet ir valgoma!

Tikriausiai mažai kam gėlės asocijuojasi su maistu? Radę jų savo lėkštėje, daugelis tik nepatikliai nustumia jas į kraštą. Ir visai be reikalo. Retkarčiais verta nustebinti savo skonio receptorius.
Gėlės lėkštėje. Ne tik gražu, bet ir valgoma!
Gėlės lėkštėje. Ne tik gražu, bet ir valgoma! / Fotolia nuotr.

Vasara – pats gėlių žydėjimas. Taigi tai puiki galimybė ne tik komponuoti iš jų puokštes ir puošti aplinką. Tai gali būti ir labai žavinga bei originali vaišėms skirtų patiekalų puošmena. Pavyzdžiui, taip papuoštas vestuvių puotos stalas atrodytų išties romantiškai. O juk taip pabodę ir banalu žiūrėti į patiekalus „įkomponuotas“ gėles, išpjaustytas iš morkų ar agurkų. Kam toks vargas? Gyvos tikros gėlės – žavu ir paprastai įgyvendinama, juolab kad svečiai galės dar jų ir paragauti. Žinoma, nemažai žmonių reikės padrąsinti ir patikinti juos, kad tos gėlės iš tiesų valgomos. 

Ką galima puošti valgomomis gėlėmis? Ogi kone viską! Tereikia į šį procesą pažvelgti kūrybiškai. Ypač nuostabiai ir prabangiai atrodo levandomis arba našlaitėmis puošti šventiniai tortai – tai kur kas įspūdingiau nei ryškiais dažais nuspalvintos cukrinės gėlės. Salotos, trintos sriubos labai gražiai ir egzotiškai atrodo papuoštos agurklių, medetkų ar nasturčių žiedais…

Kokios gėlės valgomos ir kaip jas ruošti, išsamiau skaitykite straipsnyje GĖLIŲ ŽIEDUS TAIP PAT GALIMA VALGYTI.

Na, o dabar kviečiame pasižvalgyti po galeriją ir galbūt pasisemti minčių, kaip papuošti šventinius (ir ne tik) patiekalus. Sužibėkite originalumu, nustebinkite artimuosius ir svečius! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius