Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 09

Kad šventės praeitų sklandžiai

Tiesa, kad šventiniame šurmulyje ir chaose pradedame panikuoti ir galvojame, kad šį kartą nespėsime išrinkti dovanų, papuošti namų, paruošti pačių gardžiausių patiekalų… Ko vengti ir į ką atvirkščiai, atkreipti dėmesį, kad šventes sutiktume kupini džiaugsmo, o ne streso.
Šventinė nuotaika
Šventinė nuotaika

♦ Jei kalėdines dovanas pakuojate į tokios pačios spalvos popierių, nesistebėkite, kad įsivyravus šventiniam chaosui jos gali susimaišyti... Nepamirškite: gražios kortelės, atvirutės su užrašytais vardais, priklijuotos prie dovanėlių, padės greitai ir lengvai susiorientuoti – be to ir dovanėlės atrodys asmeniškesnės.

♦ Pasidarykite dovanų sąrašą. Ant popieriaus lapelio surašykite visų žmonių, kuriems rengiatės pirkti Kalėdų dovanas, vardus. Būtų dar geriau, jei pažymėtumėte, ką jiems ruošiatės pirkti. Įsidėkite sąrašą į piniginę, kad užėjus į parduotuvę nereikėtų sukti galvos stengiantis atsiminti, kam ir kokią dovaną pirkti.

♦ Paruoškite keletą papildomų dovanų. Turėkite keletą papildomų kalėdinių smulkmenėlių, kad netektų pasijusti nepatogiai užsukus nekviestiems svečiams ar gavus nenumatytą dovaną. Tam puikiausiai tiks šokoladas, dėžutė saldainių ar sausainių, gražiai supakuota kvapi žvakė, keli kaspinėliu apjuosti jūsų virtos uogienės indeliai ar pan.

♦ Pirkite mažiau dovanų. Pažvelkite į savo dovanų sąrašą. Ar tikrai turite pirkti dovanas visiems jame esantiems žmonėms? Gal šiais metais seniai pažįstamai draugei pakaks nusiųsti elektroninę atvirutę su šiltu palinkėjimu ar paskambinti. Jei šeimoje daug narių, užuot pirkę dovanas visiems šeimos nariams, dovanokite vienam. Ant lapelių užrašykite kiekvieno šeimos nario vardą ir nežiūrėdami traukite. Taip reikės pirkti, tarkim, ne šešias, o vieną dovaną, taigi sutaupysite laiko, pinigų ir niekas neliks neapdovanotas. Jei įmanoma, tą patį darykite su draugų ir kolegų dovanomis.

♦ Kalėdinės, įvairiausiomis spalvomis žybsinčios lemputės, tikras džiaugsmas akimis, be to, padeda dar labiau pajusti ir sukurti šventinę nuotaiką. Vis dėlto, per daug neįsijauskite ir įsitikinkite, kad jas naudojate saugiai: patikrinkite pačias lemputes, laidus ir, savaime aišku, saugokite nuo mažų vaikučių ir gyvūnų. Rekomenduojama nepalikti jų šviesti visą naktį – ne tik eikvojate elektrą, bet jei lemputės žybsi namų išorėje galbūt netgi trikdote kaimynų poilsį.

♦ Neapsikraukite šventinėmis dekoracijomis. Geriau mažiau, bet skoningų. Pasitelkite subtilumą ir geriau dekoratyviame dubenyje išdėliokite gražiausius žaisliukus ar sukurkite šventinę kompoziciją su žvakėmis negu kiekvienoje įmanomoje namų kertėje demonstruokite visus šventinius papuošimus, kuriuos kaupėte ilgus metus.

♦ Nesitikėkite, kad viskas bus tobula. Taip nebūna – per šventes dūžta trapūs eglutės žaisliukai, kas nors neatvyksta į šventinius pietus arba būna nepatenkintas ilgai ir kruopščiai rinkta dovana... Juk pirmiausia šventė turi gyventi širdyje.

♦ Išsitraukite pačius dailiausius indus ir stalo įrankius. Juk tai ypatinga proga – kodėl gi ir nepasijautus ypatingai ir šventiškai? Netgi jei prie šventinio stalo sėsite tik vyru ar netgi viena.

♦ Puošdami namus neapsiribokime vien raudona ir žalia spalvomis. Nors tai klasika, bet kodėl gi į savo būstą neįsileidus aukso, tamsiai mėlynos ar rožinės spalvų? Jų deriniai gali būti pribloškiančiai dailūs ir šventiški!

♦ Puansetija nuodinga? Ši Kalėdų žvaigžde vadinama gėlė tikras džiaugsmas akims – ryškūs raudoni žiedai tikrai vilioja ja papuošti savo namus. Pastaruoju metu atlikti tyrimai teigia, kad kalbos apie nuodingumą gerokai perdėtos. Bet... jei turite mažų vaikučių ar gyvūnėlių, verta turėti tai galvoje.

Puansetija
Puansetija

♦ Nelaikykite savo kalėdines eglutės iki žiemos pabaigos. Žinia, pasitaiko tokių, kurie neskuba jos nupuošti... Tačiau byrantys spygliai nėra geras dalykas. Tradiciškai su eglute atsisveikinama Trijų karalių dieną.

♦ O svarbiausia, atsipalaiduokite. Sumažinkite darbų sąrašą. Paklauskite savęs, kas nutiks, jei nepadarysite šio ar kito darbo? Kitaip tariant, prieš šventes nebūkite per daug smulkmeniška ir neapkraukite savęs ne itin svarbiais darbais. Pavyzdžiui, gal užsimanėte pasigaminti žaisliukų eglutei, tačiau tą laiką, kurį juos gaminsite, galite skirti šeimai. O pinigus, kuriuos išleistumėte medžiagoms, pataupykite reikalingesniems dalykams. Ramiai sutiktos šventės – geriausia dovana. :)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius