-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 04

Naujajame žurnalo „Ji“ numeryje – didysis sveikatos testas!

Šis sporto medicinos specialistų parengtas testų rinkinys padės išsiaiškinti savo biologinį amžių.
Žurnalo „Ji“ viršelis, 49 nr.
Žurnalo „Ji“ viršelis, 49 nr. / Redakcijos archyvo nuotr.

Būna trisdešimtmečių, kurios suglebusios, be energijos lyg senučiukės. Ir atvirkščiai – žydinčių šešiasdešimtmečių. Viskas piklauso nuo to, ar mylite ir branginate savo kūną. Atsiminkite: pase įrašyti gimimo metai nieko verti. Koks tikrasis – biologinis – jūsų amžius, taip jaučiatės ir atrodote!

Jei kai kurie rezultatai rodys jus esant vyresnę nei iš tikrųjų, nenusiminkite – rasite patarimų, kaip atsukti laikrodžio rodyklę atgal!

Ruošdamiesi gruodžio šventėms, su jauduliu laukiame Naujųjų, kada turėsime naują valiutą – eurą. Jei smalsu sužinoti, kaip planuoti šventinį biudžetą, kokios permainos mūsų laukia kitais metais, skaitykite interviu su „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto vadove Lietuvoje Odeta Bložiene „Keičiantis valiutai, būkime budresni“.

Na, o jei  esate pradedanti nepatyrusi kulinarė, pravers kitos mūsų pašnekovės patarimai. Kulinarė Renata Ničajienė patars, kaip iškepti sultingą kalakutą, ką paruošti švenčių stalui ar netikėtiems svečiams, kokius valgius gaminti šaltuoju metų laiku ir kuo juos gardinti. „Kai namai kvepia cinamonu, vanile, imbieru ir kitais prieskoniais, juose šventinė ir gera nuotaika sklando ne tik per šventes“, – sako Renata. Tad siūlome nepraleisti interviu „Virtuvė – mano kūrybinė laboratorija“.

Natūralu, kad gruodį didžiausias dėmesys skiriamas tam, kad kiekvienas susikurtumėte gražią jaukią šventę ir su gera nuotaika bei džiugesiu pasitiktumėte artėjančius naujus metus. „Mielas Kalėdų Seneli, aš visą mėnesį padėjau mamai tvarkytis kambarius, o tėčiui valyti dulkes. Klausiau močiutės – valgiau tai, ką ji liepdavo. Todėl po egle norėčiau rasti lego konstruktorių, naro kostiumą ir policininko rinkinį. Dar broliuko norėčiau dovanų.“

Turbūt tokie Kalėdų Seneliui skirti jūsų vaikų norai ir pažadai ne kartą girdėti. Pamatę tokį laišką kaskart susiimte už galvos: „Kaip neišleidžiant krūvos pinigų įgyvendinti atžalos svajones, išvengti menkavertės kiniškos plastmasės, bet vaikui suteikti begalę džiaugsmo?“ Naujajame „Ji“ numeryje patariame, ką daryti, kad ir avis būtų sveika, ir vilkas sotus.

Tiems, kurie šiais metais sumanė savo artimiems žmonėms padovanoti kažką ypatingo, priminsime, kad pačios nuoširdžiausios ir mieliausios – rankų darbo dovanos. Straipsnyje „Gaminame grožio dovanas“ Elvyra Vilkienė, natūralaus muilo „Wilkės“ gamintoja, pateiks keletą idėjų, jei artimiausius žmones per šias šventes nuspręstumėte pradžiuginti ekologiškomis savos gamybos grožio priemonėmis. Taip pat naujajame numeryje sužinosite, kaip patiems pasigaminti  kalėdinį vainikėlį ir nebrangiai, bet originaliai papuošti namus (rubrika „Rankdarbiai“).  

Ar žinote, kad kadaise pirštinės buvo išskirtinai vyrų aksesuaras? Laimė, dabar netenka šalti rankų ir moterims! Naujajame numeryje patarsime, kokias pirštines pasirinkti: megztas ar odines, ilgas, kone iki alkūnių ar visiškai trumpas, juodas ar ryškiaspalves, kukliai puoštas ar gausiai dekoruotas? Pasirinkimas priklauso nuo jūsų gyvenimo būdo, aprangos stiliaus ir piniginės storio. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Kaip išsirinkti pirštines“.

Ar žinote, kad buitinių prietaisų, transporto ar muzikos keliamas triukšmas neigiamai veikia kiekvieno savijautą? Kauno klinikos „Bendrosios medicinos praktika“ gydytoja otorinolaringologė Natalija Kuzmina sako, kad gyvename triukšmingame pasaulyje, kuriame mus nuolat lydi įvairūs garsai. Vieni sukelia malonius pojūčius, kiti erzina, o treti net gali sutrikdyti sveikatą.

Viena iš stipraus garso pasekmių – triukšmaligė. Jei įdomu, kokią įtaką mums daro garsai, ypač muzikos klausymasis per ausinukus, kodėl mažiems vaikams gali pakenkti garsių petardų gausmas, skaitykite straipsnį „Triukšmas kenkia sveikatai“.

Taip pat naujajame numeryje sužinosite, kaip miegoti sveikiausia. Kiekvienas turime mėgstamą miego pozą, kuria jaukiai įsitaisę lovoje užsnūstame. Miego pozų tyrinėtojų teigimu, žmonės užmigdami paprastai pasirenka vieną iš trijų padėčių arba tam tikras jų variacijas. Tik, deja, ne visos laikomos sveikomis. Plačiau apie tai skaitykite straipsnyje „Kaip miegoti sveikiausia?“

Na, o mėgstantiems keliauti, šįkart siūlome leistis į virtualią kelionę po Indiją (rubrika „Kelionės“). „Namie perskaityta Gregorio Deivido Robertso knyga „Šantaramas“ tapo savotišku įvadu prieš vykstant į Indiją. Atrodo, kultūriniam šokui buvau pasiruošusi, bet tikrovė pranoko visus lūkesčius“, – įspūdžiais dalijasi straipsnio „Indijos šokas. Puškaras“ autorė.  

Naujajame numeryje, kaip visada, gausu ir kulinarinių receptų. Siūlome pasigaminti morkų meduolį su apelsinų žievelėmis panaudojant morkų išspaudas. Taip pat priminsime, kiek daug įvairių patiekalų galite paruošti šeimynai iš burokėlių. Mes, lietuviai, burokėlius labai mėgstame. Ir aišku, kodėl – ši nebrangi, puikiai daržuose deranti daržovė tinka įvairiausiems patiekalams gaminti. O pasitelkus fantaziją jie gali būti net labai gurmaniški – tokiais galite ir svečius vaišinti...

Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius