Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 04

10 ramiausių šunų veislių

Sakoma, kad augintinį žmonės renkasi atsižvelgdami į savo charakterio ypatybes. Kai kam prie širdies vietoje nenustygstantys šuneliai, pasiruošę šėlti ir ieškoti nuotykių, o štai kiti vertina ramesnius ir švelnesnius augintinius. Jūsų dėmesiui – pastarųjų dešimtukas.
Auksaspalvis retriveris
Auksaspalvis retriveris / Shutterstock nuotr.

► Auksaspalviai retriveriai

Šie šunys – nuostabūs ir patikimi draugai. Ir ne tik jums, bet ir jūsų vaikams. Ramaus būdo, švelnus, mielas auksaspalvis retriveris pasižymi ir tuo, kad yra itin sumanus, aktyvus, mėgsta žaisti, dievina vandens telkinius.


► Vokiečių dogai

Jie ne tik vieni ramiausių, bet ir vieni didžiausių šunų. Elegantiški, dailūs ir ypač inteligentiški vokiečių dogai negaili meilės šeimininkui, mažiems vaikams. Dar šie „švelnieji milžinai“ yra paklusnūs, prieraišios prigimties.

Vokiečių dogai
Shutterstock nuotr. / Vokiečių dogai

► Niufaundlendai

Šie šuneliai taip pat be jokio vargo gali puikuotis ramiausių šunų sąraše. Sumanūs, drąsūs, puikiai žinomi dėl savo meilės vaikams, niufaundlendai pasižymi ir begaline ištikimybe šeimininkui.

Niufaundlendas
Shutterstock nuotr. / Niufaundlendas

► Vipetai

Mieli ir atletiški kurtai vadinami vienais greičiausių šunų, todėl lauke jiems būtinas fizinis aktyvumas. Tačiau namuose vipetai ramūs, tylūs, mėgsta žaisti su vaikais, yra draugiški aplinkiniams, tad toks šunelis pradžiugins visą šeimą.

Vipetai
Shutterstock nuotr. / Vipetai

► Anglų mastifai

Mastifai prieraišūs ir ištikimi šeimininkui, tačiau gali būti šiek tiek užsispyrę. Pajutę pavojų – gina savo šeimą. Tai jiems – ne problema, nes dažniausiai šie didžiuliai šunys sveria daugiau kaip 90 kilogramų! Ramūs, myli vaikus.

Mastifas
Shutterstock nuotr. / Anglų mastifas

► Berno zenenhundai

Aktyvūs, orūs, elegantiški šunys, draugiški, myli vaikus. Prieraišūs, toleruoja ir kitus gyvūnus. Trumpai tariant, jie puikūs šeimos draugai, bet nepamirškite, kad jiems taip pat reikia meilės ir dėmesio.

Berno zenenhundas
Shutterstock nuotr. / Berno zenenhundas

► Senbernarai

Geraširdžiai dičkiai gali būti ir labai meilūs, ir labai drovūs, ir netgi užsispyrę. Senbernarai puikiai tinka šeimai, yra sargūs, myli vaikus, mėgsta kompaniją, greitai prisiriša prie šeimininko.

Senbernarai
Shutterstock nuotr. / Senbernarų jaunikliai

► Kinų šarpėjai

Patikimi ir ramūs – šie žodžiai puikiai apibūdina raukšlėtuosius gražuolius. Protingi ir atsidavę šeimininkams kinų šarpėjai kartais gali būti užsispyrę. Žaismingi, judrūs ir draugiški su vaikais.

Kinų šarpėjus
Fotolia nuotr. / Kinų šarpėjus

► Airių seteriai

Raudonplaukiai gražuoliai – sumanūs ir drąsūs, kupini energijos. Tai – šeimos šunys, reikalaujantys ne mažiau dėmesio ir meilės. Tylūs, švelnūs ir meilūs, tačiau žaismingi, mėgsta krėsti išdaigas. Puikiai sutaria su vaikais ir kitais gyvūnais.

Airių seteris
Fotolia nuotr. / Airių seteris

► Koliai

Koliai – šeimos šunys. Nors šiuo metu kiek primiršti, tačiau dėl to ne mažiau verti jūsų dėmesio. Lauke jiems patinka aktyviai leisti laiką, o štai viduje koliai tampa ramūs. Tai švelnūs, draugiški, ištikimi, vaikus dievinantys šunys.

Kolis
Fotolia nuotr. / Kolis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius