-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 24

Katinas Almondas dar niekada gyvenime nėra išlipęs iš medžio (video)

Istorijos, kai geraširdžiai žmonės ima rūpintis beglobiais gyvūnais, palikdami jiems maisto arba suteikdami jiems pastogę, nėra neįprastos. Tačiau ši istorija tikrai kitokia – pensininkas Ronas Vendenas iš Viskonsino valstijos rūpinasi katinu, kuris niekada nenulipa nuo medžio.
Katinas Almondas nė neketina leistis žemyn.
Katinas Almondas nė neketina leistis žemyn. / Kadras iš „YouTube“

Kaip rašo „The Wisconsin State Journal“, septynių mėnesių katinas, kuriam buvo suteiktas Almondo vardas, gimė ir užaugo sename kleve, kuris stovi R.Vendeno namo kieme. Kai Almondo motina katė, medyje atsivedusi kačiukų, vėliau išsikraustė ir išsinešė savo mažylius, kažkodėl paliko Almondą.

Niekas niekada nematė Almondo ant žemės. Žiemą tapo akivaizdu, kad jis išties niekada neišlipa iš medžio, nes aplink kamieną ant sniego nėra nė vieno jo pėdsako.

Ir, tiesą sakant, o kam gi Almondui lipti žemyn, jeigu R.Vendenas kasdien mažiausiai du kartus kopėčiomis užlipa pas katiną ir vaišina jį mėsa, dešra ir pienu? 66 metų buvęs dailidė taip pat klevo drevėje Almondui įrengė šiltą buveinę, apsaugotą nuo drėgmės, šalto vėjo ir išklotą šiaudais.

R.Vendenas tvirtina kelis kartus mėginęs nukelti Almondą žemyn ir nusinešti į namus, tačiau tada katinas pradeda draskytis, tad rainį kaskart tenka palikti įprastoje vietoje. Vietos apygardos gyvūnų globos specialistai taip pat mano, kad medyje įpratęs gyventi katinas gali ten ir likti, jeigu tik jis turi pastogę ir kasdien sulaukia maisto iš globėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius