Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 22

Kokie daiktai namuose gali labiausiai pakenkti jūsų augintiniams?

Rūpinantis augintiniu – būtina atkreipti dėmesį į menkiausias detales. Dažnai nepagalvojame, kad aktyvūs gyvūnai namuose gali susidomėti ne tokiais ir nekaltais dalykais, kurie kenkia jo sveikatai.
Šuo su kate.
Šuo su kate. / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma goodhousekeeping.com, kartais pavojus slypi už netikėčiausių dalykų. Nuo ko vertėtų saugotis ir saugoti?

Duonos tešla

Nors kai kurie šeimininkai mėgsta augintiniams sušerti pietų likučius, reikėtų būti atsakingiems ir juos maitinti atsižvelgus į specialisto rekomendacijas. Štai duonos tešla gali būti labai pavojinga. Rašoma, jog dėl jos gali išsiplėsti gyvūno skrandis, sutrikti kraujo pritekėjimas, netgi prireikti chirurginio įsikišimo. Kadangi mielės gamina alkoholį, dėl šios priežasties augintinį gali ištikti priepuolis, kvėpavimo sutrikimai.

Lelijos

Gardžiai kvepiančios gėlės puošia mūsų namus, tačiau... Būtent lelijos yra labai pavojingos. Katėms šios gėlės sukelia inkstų nepakankamumą, taip pat širdies ritmo sutrikimus ar net mirtį (tai galioja ir šunims). Gyvūnų šeimininkams patariama vengti tokių augalų kaip azalijos, amalai, filodendrai.

Medikamentai

Skausmą malšinantys medikamentai, vaistai nuo peršalimo, įvairūs tepalai ir kremai, skalbimo priemonės, plovikliai, valikliai ir kt., turėtų būti laikomi saugioje vietoje, kad jų nepasiektų augintinis. Visos šios priemonės yra toksiškos ir gali sukelti sveikatos problemų jūsų gyvūnams.

Smulkūs kaulai

Jeigu manote, kad parodysite meilę šuniui atiduodami jam vištienos sparnelių kaulelius, galite apsirikti. Didžiausias pavojus kyla dėl to, kad augintinis gali užspringti ir uždusti.

Vida Press nuotr./Bėgantis šuo
Vida Press nuotr./Bėgantis šuo

Šokoladas

Kad ir koks gardus jis bebūtų, visgi skirtas tik žmonėms. Saldėsiai tikrai nėra tai, kuo vertėtų šerti savo šunį ar katę, juolab, kad šokoladas šiems gyvūnams yra nuodingas, gali sukelti įvairias ligas.

Siūlai

Virvelės, guminės juostelės, įvairūs siūlai, netgi dantų, tikinama, taip pat labai pavojingi augintinio sveikatai. Juos lengva praryti, o pasekmės liūdnos – nuo žarnyno problemų iki uždusimo.

Baterijos

Baterijos pavojingos ir žmonėms, ir gyvūnams, todėl turėtų būti saugomos taip, kad augintiniai jų lengvai nepasiektų. Kitu atveju gresia opos burnoje, skrandyje ir stemplėje.

Druska, barstoma gatvėse

Šiuo metu tai ypač aktualu, kadangi daugelyje vietų yra gana slidu, todėl druska apsaugo nuo traumų tikimybės. Visgi, ji tuo pačiu dar ir dirgina odą bei kenkia gyvūnų pėdutėms. Verta žinoti, kad druska neturėtų patekti į gyvūno skrandį, todėl po pasivaikščiojimo kuo greičiau nuplaukite augintinio pėdutes arba investuokite į avalynę.

Tabakas

Stenkitės nuošaliai laikyti ir įvairius tabako gaminius, kadangi jie labai pavojingi šunims ir katėms. Dėl nikotino poveikio augintinius gali ištikti vėmimas, drebulys, išsekimas ir netgi mirtis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius