Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 31

Lėktuve su 80 paukščių: kiekvienam princo sakalui – po atskirą vietą

Kai kuriems skrydis lėktuvu gali tapti nerimą keliančia patirtimi, tačiau kaip reaguotumėte, jeigu kelionėje šalia jūsų tupėtų 80 didelių paukščių?
Sakalai lėktuve
Sakalai lėktuve / Lensoo/Reddit nuotr.

Kaip rašoma businessinsider.com, „Reddit“ patalpinta nuotrauka, kurioje matyti 80 Saudo Arabijos princo sakalų, skrendančių lėktuvu, sukėlė tikrą audrą internetinėje erdvėje. Beje, kiekvienas jų turi ir savo vietą. Ir nors iš pirmo žvilgsnio tai atrodo keista, rašoma, jog sakalų kelionės lėktuvu gana įprastas dalykas.

Kokia šios nuotraukos istorija? Visų pirma, buvo diskutuojama, kokie paukščiai keliauja lėktuvu – vanagai ar sakalai, tačiau panašu, jog tai turėtų būti sakalai dėl vienos svarbios priežasties. Pasirodo, jog transportuoti sakalus Viduriniuose Rytuose yra visiškai įprasta praktika. Be to, jie yra nacionaliniai Jungtinių Arabų Emyratų paukščiai.

Šie paukščiai treniruojami dalyvauti medžioklėje ir tokia tradicija gaji tūkstančius metų bei yra vis dar populiari pramoga Jungtiniuose Arabų Emyratuose.

Štai atlasobscura.com rašoma, kad nereikėtų nustebti, jeigu pirmoje lėktuvo klasėje išvysite skrendančius sakalus; šie paukščiai turi pasus, todėl gali keliauti į Kuveitą, Omaną, Katarą, Saudo Arabiją, Bahreiną, Pakistaną, Maroką, Siriją. Neįprasta dokumentavimo schema reikalinga ir dėl to, jog sakalai itin vertinami paukščiai, yra reikšminga beduinų regiono paveldo dalis, todėl patraukli kontrabandininkams. Juolab, kad sakalo kaina gali siekti ir milijoną JAV dolerių.

Kiekvienas sakalas keliauja ne tik su pasu, bet ir žiedu ant kojos, ant kurio galima rasti identifikacijos numerį. Kadangi paukščiai turi išlikti ramūs, kad nepakenktų nei sau, nei kitiems, jų akys ir galvos kelionės metu pridengtos mažyčiais odiniais šalmais.

Štai ir visa sakalų kelionės istorija. Visgi, skrendant lėktuvu tokia gausi paukščių kompanija atrodo išties neįprastai, tačiau ji visiškai priimtina ir nieko nestebina daugelyje Rytų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius