Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 02

Oksanos Pikul širdgėla: augintinis iškeliavo anapilin

Naujienų portalui 15min.lt populiarios merginų grupės narė Oksana Pikul papasakojo skaudžiai išgyvenanti dėl augintinio Karališkųjų dogų veislės šuns, vardu Makas, netekties.
Oksana Pikul
Oksana Pikul (dešinėje) jau savaitę išgyvena augintinio netektį. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

O.Pikul su mylimuoju drauge gyvena jau apie pusantrų metų. Mergina sako, kad tikrasis augintinio šeimininkas buvo jos mylimasis, tačiau ją ir augintinį siejo labai glaudus ryšys, nes Makas buvo tapęs šeimos nariu. „Kai pusantrų metų gyveni su žmogumi, jo gyvūnai tampa tavais“, – atviravo šviesiaplaukė.

Oksanos ir jos mylimojo augintiniui buvo suėję aštuoneri metai. „Makas mirė dėl senatvės. Tokie šunys gyvena iki dešimties metų, todėl sulaukti aštuonerių metų yra visai neblogai“, – mano mergina.

Dainininkė pasakojo dar prieš gerą pusmetį pastebėjusi, kad šuo turi sveikatos problemų „Nuvežėme Maką pas veterinarijos gydytoją. Jis pasakė, kad jeigu laikysimės tam tikrų nurodymų, girdysime vaistais ir šersime specialiu maistu, šuo išgyvens dar pusę metų. Prognozės išsipildė, o Mako jau savaitę nebeturime“, – liūdi Oksana.

„Pratempė“ pusmetį

Dainininkė pasakojo šunį šešis kartus per dieną girdydavusi širdies veiklą skatinančiais bei šlapimą varančiais vaistais. „Draugas net brangiausią veršieną pirkdavo. Tik rūpestingai prižiūrimas šuo pratempė šešis mėnesius“, – kalbėjo O.Pikul.O.Pikul: labai trūksta Mako, augintinis buvo tapęs šeimos nariu, labai liūdna dėl netekties.

Merginos teigimu, augintiniui buvo padidėję dauguma vidaus organų. „Dėl to jo širdis buvo spaudžiama, išsivystė jos nepakankamumas, padidėję vidaus organai spaudė ir plaučius. Manau, kad viskas susidėjo į vieną, dėl to ir teko atsisveikinti su Maku", – pasakojo dainininkė.

Liko dar du augintiniai

Mergina pasakojo, kad paskutinę savaitę šuo buvo praradęs apetitą ir nieko nebeėdė. „Jis labai prastai atrodė, manau, jam buvo labai sunku“, – nusiminusi Oksana.

Dainininkę guodžia tai, jog namuose liko dar du augintiniai: kačiukas ir Jorkšyrų terjerų veislės kalytė Mari. „Augintiniai dviese vienas kitam palaiko kompaniją. Jeigu liktų vienas šuniukas, jam būtų kur kas sunkiau. Dabar abu gyvūnėliai drauge leidžia laisvalaikį“, – pasakojo Oksana ir pabrėžė buvusi labai prisirišusi prie Mako. „Įsivaizduokit, jis buvo didžiulis šuo, svėrė 50kilogramų, o mes su juo dūkdavome, voliodavomės ant kilimo, kandžiodavomės,“ – prisiminė mergina.

Išgyvena netektį

„Be abejo, man tai didelė netektis. Būna, žiurkėniuko netenki ir tai jauti, kad kažko trūksta, o Makas buvo milžiniškas šuo, kaip veršiukas, kuris ėjo mūsų apsaugininko ir draugo pareigas. Labai trūksta Mako, augintinis buvo tapęs šeimos nariu, labai liūdna dėl netekties“, – kalbėjo O.Pikul ir pridūrė, kad Makas nugyveno gerą šunišką gyvenimą bei nuveikė daug darbų.

Paklausta, ar neketina Mako pakeisti kitu šunimi, Oksana tikino kol kas darysianti pertrauką. „Tai yra didelė atsakomybė, tai beveik tas pats, kaip ir mažas vaikas. Nes augintinis reikalauja daug dėmesio ir priežiūros. Mus abu yra užgriuvusios darbų lavinos, nebėra tam laiko. Pretendento į jo vietą tikrai neieškome“, – kalbėjo mergina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius