-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 23

Pianinu skambinanti katė Nora gyvena tikrą žvaigždės gyvenimą (video)

Pianinu skambinanti katė Nora Filadelfijoje dabar gyvena tikrai holivudišką gyvenimą – po specialiai jai parašyto lietuvio koncerto ši „YouTube“ sensacija gauna begales gerbėjų laiškų, turi savo garbintojų ir net galėtų piktnaudžiauti, jei jos šeimininkai pamirštų paslėpti euforiją sukeliančias katžoles.
Katė Nora
Katė Nora / Kadras iš „YouTube“
Temos: 1 Pianinas

Penkerių metų rainės naujausias kibernumeris yra lietuvių dirigento Mindaugo Piečaičio pirmoji kompozicija su į vaizdajuostę įrašytu Noros soliniu pasirodymu – „CATcerto.“

Birželio 5-ąją su Klaipėdos kameriniu orkestru atliktas koncertas, kuris skelbiamas www.catcerto.com, taip pat tapo interneto sensacija – jis buvo peržiūrėtas jau beveik milijoną kartų.

VIDEO: CATcerto. ORIGINAL PERFORMANCE. Mindaugas Piecaitis, Nora The Piano Cat

Iš viso skambinančią Norą matė 20 mln. žmonių. Ji dalyvavo televizijos pokalbių laidoje, turi savo vaizdajuosčių, dvi knygas, nuosavą tinklalapį, tinklaraštį, tris kalendorius, puodelių, atvirukų, trikotažinių marškinėlių ir plakatų.

Noros šeimininkė yra 53 metų pianino mokytoja Betsy Alexander ir šios vyras, fotografas Burnellas Yow. Jie gyvena name drauge su dar penkiomis katėmis Gabby, Maxu, Rennie, Miro ir Clara.

Pasak B.Alexander, fotogeniškoji Nora buvo primadona visą laiką, kiek tik ji ją pažįsta. Tiesą sakant, tą dieną, kai jiedvi susipažino gyvūnų prieglaudoje „Cherry Hill“ Naujajame Džersyje, ant Noros kabėjo užrašas „mėgstanti įsakinėti“. Ji ne tokia, kaip kitos katės.

Tad gal ir nenuostabu, kad Nora dabar turi agentą, nuosavą fotografą ir palydą. Tačiau ji nesipuikuoja blizgučiais ir nemėgsta važinėti automobiliu, net limuzinu, ir skraidyti lėktuvais.

„Jai patinka lankytojai. Ji yra labai maloninga atlikėja ir jaučiasi skolinga savo publikai“, – telefonu pasakojo B.Alexander.

Nora neskambina bet kokiu pianinu – ji pirmenybę teikia „Yamaha C5 Disklavier“, kuris yra kaip koks „Lamborghini“ pianinų pasaulyje, sako B.Alexander.

Dažniausiai ji koncertuoja, kai kas nors kitas šalia skambina amžiaus pradžios restauruotu pianinu „Briggs“ dramblio kaulo klavišais.

„Ji skambina toje pačioje klaviatūros srityje kaip žmogus, grojantis kitu pianinu, o kai mokinys liaujasi, liaujasi ir ji. Kartais ji groja garsiai, kartais – švelniai, greitai arba lėtai“, – sakė B.Alexander, kuri moko grojimo pianinu, gitara, dainavimo ir kompozicijos.

Ji yra labai maloninga atlikėja ir jaučiasi skolinga savo publikai, – B.AlexanderViena muzikos mokytoja iš Japonijos parašė, kad Noros skambinimo technika yra puiki ir kad ji ją rodo kaip pavyzdį savo studentams, kai moko kaip spausti klavišus. Nora ne daužo klavišus, o juos atleidžia, aiškino B.Alexander.

Grodama Nora murkia, o šoka tik ant fortepijono viršaus, sukdamasi ratu. Būdama jauna ji vaikydavosi savo atspindį, kol jai pasisukdavo galva ir ji nukrisdavo nuo fortepijono. Dabar, kai jai ima suktis galva, ji tiesiog pakeičia kryptį.

Nora turi ir vieną problemėlę. „Ji mėgsta ėsti. Ji ėda tiek, kiek tikrai gali. Ji nėra ir išranki – keptas viščiukas, jautienos išpjova. Ji panaši į mažą boulingo rutulį, tokia rubuilė kaip koks ruonis“, – pasakoja B.Alexander.

Tačiau jos kūno apimtys populiarumui nė kiek nekenkia.

B.Alexander kaip tik baigia rengti dovanų knygą „Noros, katės pianistės, vadovas tobulam murklio gyvenimui“, be to, Nora gavo pasiūlymų iš žurnalų, žaislų gamintojų ir kolegų muzikantų. B.Alexander sulaukė daugybės kačių savininkų prašymų išmokyti groti ir jų augintines.

Nora gauna tūkstančius elektroninių ir paprastų laiškų iš viso pasaulio, jos nuolat prašoma autografo ar, kaip tai vadina jos šeimininkė, „letenografo.“ „Bandėme patepti jos leteną maistiniais dažais, bet tai jai visai nepatiko“, – sakė B.Alexander.

Viena kojininė beždžionėlė kasmet per Šv.Valentino dieną atsiunčia Norai meilės laiškelį. Ji sulaukia pasiūlymų tekėti, padrąsinančių žinučių ir videolaiškų.

„Štai vienas nuostabus laiškas, – pasakojo B.Alexander. – Viena moteris, kuri vadovauja muzikos stovyklai, parašė, kad jos 13 metų duktė metė pianino pamokas, bet pamačiusi Norą vėl ėmė mokytis skambinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius