Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 13

Praeivių rūpestingumas Širvintose išgelbėjo ant ledo šmirinėjusį šuniuką

Savaitgalį ant Širvintos tvenkinio ledo vyko mažytės gyvybės gelbėjimo operacija. Tiesa, ugniagesių išplatinta informacija spaudai skamba kukliai: „2017 m. vasario 12 d. gautas pranešimas, kad Širvintų m., Širvintų mariose skęsta šuniukas. Atvykus į vietą, šuniukas buvo išlipęs iš vandens ir tupėjo ant ledo, nuo kurio buvo nukeltas.“
Sekmadienį ant Širvintos tvenkinio vyko gyvybės gelbėjimas
Sekmadienį ant Širvintos tvenkinio vyko gyvybės gelbėjimas / Youtube.com stop kadras
Temos: 3 Širvintos Šuo Ledas

Širvintų naujienų portalas „Krašto naujienos“ pašnekinto pagalbą iškvietusias merginas: Aistę Dačkaitę, Akvilę Adomavičiūtę ir Renatą Tamulevičiūtę.

Akvilė ėjo susitikti su Aiste. Kadangi ši gyvena Kalnalaukyje, o susitikti merginos susitarė miestelio centre, mergina leidosi nuo kalniuko link užtvankos. Štai tada ji ir išgirdo gailų inkštimą bei pamatė vandenyje besikapanojantį šunelį (gelbėjimo operacijos metu nufilmuotus vaizdus galite pamatyti čia).

Netoliese Akvilė pamatė mergaitę su šuniuku, tačiau ši sakėsi neturinti telefono ir negalinti iškviesti pagalbos. Akvilė surinko 112 ir sujungta su Širvintų ugniagesiais pranešė apie nelaimę. Tuo metu nešina telefonu atėjo mergytės mama.

Mergaitė papasakojo, kad ją, išėjusią iš namų, kalbino senyvo amžiaus pora, privažiavusi žaliu automobiliu, kurie klausinėjo, ar ši nemačiusi klaidžiojančio šuniuko. Tuomet mergaitė net neįtarė, kad greitai pamatys ieškomą šuniuką.

Belaukiant ugniagesių susirinko daugiau žmonių, matėsi, kad šuniukas sušalęs ir išsigandęs, tad kai kurie suskubo siūlyti, jog patiems reikia eiti link gyvūno. Drąsuolius sulaikė šalia buvę žmonės – ledas buvo itin plonas.

Ugniagesiai-gelbėtojai atvyko netrukus. Vienas iš komandos narių specialiomis rogėmis nusliuogė prie šuniuko, kuris jau buvo išlipęs iš eketės ant ledo. Šunelis garsiai inkštė, buvo išsigandęs ir sušalęs, tad kelis kartus bandė įkąsti gelbėtojui. Ugniagesį išgelbėjo storos pirštinės.

Ugniagesys pasodino šunelį ant specialių rogių, kur jis kantriai sėdėjo, kol buvo gabenamas į krantą. Ugniagesiai nelaimėlį sušildė savo automobilyje ir išsivežė kartu. Visi sutarė, kad skubiai ieškos šeimininkų.

Gelbėjimo operacijoje dalyvavo Širvintų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai – gelbėtojai: skyrininkas Arūnas Markevičius, ugniagesiai Evaldas Jurevičius ir Rytis Mikalauskas, pamainos vadas Mindaugas Mazura.

Nelaimėlį šuniuką ugniagesiai perdavė susijaudinusiems šeimininkams, kurie vis dėkojo už augintinio išgelbėjimą.

Aistė su Akvile pamatė pro šalį važiuojančią savo draugę Renatą. Susistabdė ją ir paprašė pagalbos ieškant šeimininkų.

Merginos automobiliu apsuko ratą po Širvintas ir pamatė žalią automobilį. Joje buvusios poros paklausė, ar ne jie ieško šuniuko. Trumpai papasakojusios, kas įvyko, merginos palydėjo porą pas ugniagesius.

Nelaimėlį šuniuką ugniagesiai perdavė susijaudinusiems šeimininkams, kurie dėkojo už augintinio išgelbėjimą.

Pamainos vadas M.Mazura akcentavo, jog šios operacijos sėkmingą baigtį lėmė praeivių pilietiškumas. Mergina ne tik iškvietė pagalbą, bet ir padėjo ieškoti šeimininkų.

A.Adomavičiūtė prisipažino, kad gera širdyje, žinant, jog prisidėjo išgelbėjant gyvybę. Mergina dar kartą pakartojo, kiekvienas darė, ką galėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius