Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 21

Rusai Vladimirui Putinui siūlo Bulgarijoje dovanotą šuniuką pavadinti Plevaka ar Pipiru

Rusai į vyriausybės vadovo Vladimiro Putino tinklalapį siunčia laiškus su pasiūlymais kaip pavadinti šuniuką, kurį jam padovanojo jo kolega Bulgarijoje. Daugiausia siūloma vardų, susijusių su Bulgarija.
Vladimiras Putinas ir jo naujasis augintinis
Vladimiras Putinas ir jo naujasis augintinis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Siūloma tai, kas dažniausiai siejama su šia šalimi: Bratko, Šipka, Teodoras (Bulgarijos caras), Pipiras (Perec). Neliko be dėmesio ir Rusijos ir Bulgarijos santykiai: Borusa (Bulgarija–Rusija), Brinas (Bulgarijos ir Rusijos siūlymai). Bet dažniausiai siūloma pavadinti šuniuką Balkanu“, – sakoma pranešime.

Tarp siūlymų – vardai Rosas, Rusas, Rosis. Pastarojo siūlymo autorius aiškina, kad žodyje panaudota žodžio „Rossija“ arba žymiausio, kilusio iš Italijos architekto Pietro de Rossi, kurio pastatai ir architektūros ansambliai puošia Sankt Peterburgą ir jo apylinkes, pavardės dalis.

Be to, siūlomi vardai ir užsienio kalbomis, tarp jų bulgarų: Sviatas„ (sviat bulgarų kalba – pasaulis), Mahbubas („mylimasis“ arabų kalba), Kraftas („jėga“ – vokiečių kalba), Karo („mielas, brangus“ – italų kalba) ir net Kuris (su kirčiu žodžio pirmajame skiemenyje), autoriaus teigimu, reiškiantis valgomąjį japoninį kaštoną, ir dažnas šunų vardas Japonijoje.

Yra ir siūlymų, susijusių, kaip teigia autoriai, su Rusijos gyvenimo kasdienybe. Pavyzdžiui, Grekas, tai, kaip sakoma viename laiškų, turi priminti premjerui sunkumus dėl grikių.

Kaip vienas originaliausių pranešime yra siūlymas pavadinti šuniuką Plevako, pagal žinomo Rusijos advokato pavardę.

„Premjeras jau turi Koni, dabar bus Plevako“, – rašo siūlymo autorius.

Šio konkurso nugalėtoją išrinks pats šuns savininkas, pažymima Rusijos ministrų kabineto tinklalapyje.

Vieną karakačanų veislės šunų, kurie veisiami tik Balkanų pusiasalyje, Bulgarijos premjeras Boiko Borisovas padovanojo V.Putinui praėjusį šeštadienį po derybų Sofijoje. Kaip pranešė Bulgarijos žiniasklaidos priemonės, šunelio amžius – pustrečio mėnesio.

Po spaudos konferencijos B.Borisovas pranešė, kad padovanojo V.Putinui karakačanų (Bulgarijos aviganių) veislės šunelį, o V.Putinas parodė jį žurnalistams, paėmęs mieguistą šuniuką ant rankų. Karakačanas – ištverminga ir stipri veislė, daugiausia naudojama sargybai. Šie šunys ramaus būdo, neagresyvūs. Prie šeimininko šios veislės šunys prisiriša labai stipriai, ramiai žiūri į kitus šeimos narius. Karakačanai nereiklūs, jiems nereikia specialios priežiūros.

Bulgarijoje yra keli šios veislės šunų veislynai. Už Balkanų ribų ši veislė mažai paplitusi.

V.Putinas turi šunį – suaugusią labradorę Koni, o premjero žmona – du pudelius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius