Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

12 šio pavasario plaukų tendencijų: madingiausios šukuosenos ir spalvos

Pagaliau pavasaris – metas, kai viskas ims žydėti, šviesėti. Po žiemos miego visada norisi atsinaujinti – įsigyti šviesų ar ryškų drabužį, džiaugsmingai pasitikti pavasarį. Plaukai yra tai, nuo ko galima pradėti. Išsirinkti tinkamą šukuoseną, spalvą, kuri ne tik juos atgaivintų, bet ir jūsų veidą pagyvintų. Tad kokius kirpimus ir spalvas šį pavasarį siūlo plaukų stilistai?
Milano mados savaitės gatvės stilius
Milano mados savaitės gatvės stilius / „Scanpix“ nuotr.

Banguoti iki pečių

Banguoti iki pečių plaukai madingi jau keletą sezonų ir savo pozicijų dar neketina apleisti. Plaukų standumas, tiesus kirpimas ir lengvos garbanos šiai šukuosenai suteikia modernumo. Ne per trumpas kirpimas tinka daugeliui veido formų. Kaip portalui prevention.com sakė amerikietė plaukų meistrė Jeth Rhys, toks kirpimas dera prie drabužių su iškirpte, nes pailgina kaklą.

Vida Press nuotr./Rose Byrne
Vida Press nuotr./Rose Byrne

Tiesūs, pečius dengiantys

Holivudo aktorė Jennifer Aniston yra puikus pavyzdys, kaip vidutinio ilgio tiesūs plaukai puikiai tinka keturiasdešimtmetėms moterims. Būtent tokie – nei per ilgi, nei per trumpi, kurių priekis kiek iškarpytas, plaukai yra viena didžiausių šio šiltojo sezono tendencijų. Svarbiausias akcentas, pasak plaukų meistrės J.Rhys, yra priekinių sruogų ilgis – jos turi dengti žandikaulį.

Vida Press nuotr./Jennifer Aniston
Vida Press nuotr./Jennifer Aniston

Banguoti, pečių nesiekiantys

Pečių nesiekiantys – jų ilgis tarp žandikaulio ir raktikaulio, nugaroje – šiek tiek trumpesni, vadinamojo buko kirpimo plaukai, nesvarbu – tiesūs ar lengvai banguoti, atrodo stulbinamai. Pasak plaukų stilisto Devino Totho, tokia šukuosena ypač tinka toms, kurių sklastymas eina per vidurį. Galite leisti plaukams užkristi ant skruostų arba galite vieną pusę užkišti už ausies.

Vida Press nuotr./Kelly Ripa
Vida Press nuotr./Kelly Ripa

Minkštos garbanos

Aštuntojo dešimtmečio „gaurai“ – purūs, banguoti plaukai – dabar vėl grįžta į madą, tik šiek tiek šiuolaikiškesni. Šis variantas švelnesnis ir dažnesnis nei anksčiau buvusios madingos griežtesnės garbanos. Šukuosena tinka visiems plaukų tipams. Plaukų meistro D.Totho teigimu, ji puikiai atidengia veidą.

Vida Press nuotr./Mandy Moore
Vida Press nuotr./Mandy Moore

Trumpi plaukai

Jei rimtai pasiryžote nusirėžti plaukus, ši šukuosena gali būti kaip tik jums. Ji atidengia veidą, išryškina skruostikaulius, pabrėžia akis. Viršuje plaukai turėtų likti ilgesni, kad galėtumėte juos sušukuoti į vieną pusę ir užkišti už ausies. Kitoje pusėje jie turėtų būti gana trumpi – tokie, kurių jau neužkištumėte už ausies.

Vida Press nuotr./Michelle Williams
Vida Press nuotr./Michelle Williams

Bliūdelio formos

Pamenate laikus, kai bliūdelis buvo viena madingiausių šukuosenų? Tiesa, gal anksčiau ji buvo populiaresnė tarp vyrų. Pasak stilisto, dešimtojo dešimtmečio įkvėptas geometrinis kirpimas skirtas toms, kurios nebijo kalbėti savo išvaizda. Ši itin tikslaus kirpimo šukuosena labiausiai tinka turinčioms širdelės ar ovalo formos veidą. Jei sumanysite tokia pasipuošti šį pavasarį, paprašykite savo plaukų stilisto, kad galiukus šiek tiek iškarpytų – šukuosena atrodys švelnesnė.

Vida Press nuotr./Mary J.Blige
Vida Press nuotr./Mary J.Blige

Žavi blondinė

Šis atspalvis – tarsi atėjęs iš vaikystės. Jame – net keletas tonų, tarp kurių susimaišę tamsiai šviesūs ir šviesūs. Ši spalva nėra nei per daug šviesi, nei žalvarinė. Tiksliausia ją būtų apibūdinti kaip sviesto ir medaus. Dažyti reikėtų nuo vidutiniškai iki tamsiai šviesios, pridedant šviesių sruogų.

Vida Press nuotr./Reese Witherspoon
Vida Press nuotr./Reese Witherspoon

Linų atspalvio blondinė

Šviesi blondinė – šio sezono viena madingiausių spalvų. Šis linų atspalvis labiausiai tinka šviesiaodėms ir toms, kurių oda pasižymi švelniu rausvumu.

Vida Press nuotr./Cate Blanchett
Vida Press nuotr./Cate Blanchett

Blondinės ir brunetės sintezė

Jei nesate nusprendusi, kuris atspalvis jums labiau tiktų – šviesesnis ar tamsesnis, rinkitės viduriuką. Tas viduriukas angliškai vadinamas „bronde“, sujungus brunetę („brunette“) ir blondinę („blonde“). Tokie kontrastą turintys plaukai labiau spindi ir šis atspalvis nenusiplauna taip greit kaip kiti. Plaukų stilistės J.Rhys patarimu, šilto tono odos savininkėms labiau tinka gintaro ir medaus atspalviai, šalto tono – pelenų atspalviai.

Vida Press nuotr./Jennifer Lopez
Vida Press nuotr./Jennifer Lopez

Paslėptos šviesios sruogos

Jos geriausiai ir gražiausiai atsiskleidžia plaukams judant ar juos plaikstant vėjui. Ypatingosios paslėptos sruogos šmėžuoja tarsi švieselės. Kadangi dažant jos paslepiamos po viršutiniu plaukų sluoksniu, nematyti jų linijos plaukams augant. Pasak plaukų stilistės J.Rhys, toks dažymas labiau tinka ilgesniems plaukams, nes jie labiau juda ir geriau matyti sruogos. Kiek tų sruogų reikia, priklauso nuo to, kokio rezultato norite – atrodyti natūraliai ar ryškiai.

„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker
„Scanpix“ nuotr./Sarah Jessica Parker

Rausvai auksinė

Švelni, šviesi raudona, J.Rhys teigimu, yra dar viena šio šiltojo sezono karštoji tendencija. Rausvai auksiniai atspalviai pašiltina išblyškusį veidą ir padidina šviesos atspindį. Kuris atspalvis – žemuogių, rožinė aukso ar imbiero – jums tiks labiausiai, pasitarkite su savo plaukų stilistu.

Vida Press nuotr./Jessica Chastain
Vida Press nuotr./Jessica Chastain

Vario raudonumo

Kitoje raudonos spalvos spektro pusėje yra sodri vario raudona – atspalvis, šviesiai odai suteikiantis spindesio. Jis labiausiai tinka raudonplaukėms, norinčioms paryškinti savo plaukus, arba šviesioms brunetėms, norinčioms savo natūraliai spalvai suteikti šiltesnį atspalvį.

Vida Press nuotr./Julianne Moore
Vida Press nuotr./Julianne Moore

TAIP PAT SKAITYKITE: Kokias rankines nešiosime šį pavasarį: 5 madingiausių tipai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius