Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

2014-ųjų vasaros manikiūro ir pedikiūro spalvos, tendencijos ir praktiniai patarimai

Sužinokite karščiausias 2014-ųjų vasaros manikiūro ir pedikiūro tendencijas iš žymių nagų priežiūros priemonių kompanijų OPI, „Sally Hansen“ atstovų! Pasidomėkite, kokios spalvos šį saulėtąjį periodą turėtų puošti moterų nagučius, kaip prižiūrėti pėdas ir kovoti su kojų patinimu bei prakaitavimu.
Mnaikiūras
Šios vasaros viena populiariausių nagų lakų spalvų yra rožinė / Shutterstock nuotr.

Išsamiai jums, gerbiamos mūsų portalo Ji24.lt skaitytojos, pristatome, kokios spalvos, efektai neatsiejami nuo šio vasaros sezono, taip pat sužinosite, ar gali manikiūras idealiai atrodyti net savaitę ir kaip prižiūrėti pėdas, kad drąsiai galėtumėte autis basutes ir nebesukti galvos dėl nuospaudų, kojų patinimo ar gausaus prakaitavimo.

Spalvų gama

„Vasarą visur norisi matyti ryškias spalvas, – sako nagų priežiūros priemonių kompanijos OPI kūrybos direktorė Suzi Weiss-Fischmann. – Moterys, būkite drąsesnės ir nebijokite lakuoti nagų visomis sodriomis vaivorykštės spalvomis! Kiekvienais metais, kai tik atšyla oras, šie atspalviai nuolat įsiveržia į mados ir grožio pasaulį. Būtent šių metų vasaros sezoną ypač aktuali ryškiai geltona, rožinė, oranžinė, ryškiai mėlyna ir žalia spalvos.“ Taip pat nepamirškite, kad ryškios spalvos labai veikia mūsų nuotaiką – ji tikrai bus daug linksmesnė.

Shutterstock nuotr./Šią vasarą ypač bus mėgstami ryškūs nagų lakai
Shutterstock ir Fotolia nuotr. / Šią vasarą ypač bus mėgstami ryškūs nagų lakai ir „mėnulio“ manikiūras

Ryšys tarp spalvos ir psichoemocinės žmogaus būsenos buvo įrodytas šveicarų kilmės psichologo Maxo Luscherio. O štai Reinhardas Hohnas, suvirškinęs savo atliktų mokslinių tyrimų duomenis, knygoje „Gėlių abėcėlė“ pareiškė, kad raudona sukelia šventės pojūtį, žalia spalva ramina, geltona ir oranžinė išlaisvina nuo liūdesio ir netgi pakelia darbingumą. Sutikite, juk nuolat žvelgiame į savo rankas, kai spaudinėjame kompiuterio klaviatūros mygtukus ar telefone rašome trumpąją žinutę, todėl  labai svarbu, kad manikiūro spalva jus džiugintų.

Gražios rankų odos paslaptis

Rankų plovimas ne tik džiovina rankų odą, bet ir blyškina nagų laką. Pasak profesionalių manikiūrininkių, išsaugoti ryškų lako atspalvį padėtų indų plovimo metu mūvimos guminės pirštinės. Beje, jei namie turite indaplovę, tuomet džiugu – vienu rūpesčiu dėl gražių nagų mažiau. Taip pat manikiūro ekspertės pataria nepamiršti dukart per dieną įtrinti nagų odelių specialiu maitinamuoju aliejumi, o sykį per savaitę nušveisti rankas joms skirtu šveitikliu, paskui palepinti kremu.

ATMINKITE! Šiltuoju metų laiku, kai saulė tampa itin aktyvi, naudokite rankų kremą su apsauga nuo saulės (SPF).

Fotolia nuotr./Nepamirškite šią vasarą įsigyti ir įvairių mėlynos spalvos nagų lakų
Fotolia nuotr. / Nepamirškite šią vasarą įsigyti ir įvairių mėlynos spalvos nagų lakų

Švelnūs atspalviai

Švelnūs, tarsi kūno odą primenantys atspalviai (t. y. nude stiliaus manikiūras) – karščiausia šios vasaros manikiūro tendencija“, – sako nagų priežiūros priemonių kompanijos Sally Hansen vyriausiasis viceprezidentas Billas Boraczekas. Mados namų Emporio Armani, Fendi, Blugirl, DSquared², Ermanno Scervino, Badgley Mischka, Custo Barcelona šou ant podiumo – tai tik maža dalelė pasirodymų, kurių metu modelių nagai buvo nulakuoti kūno arba švelniomis pastelinėmis spalvomis.

„Šią vasarą ant bangos bus švelniai rožinė, mėlyna, skaisčiai geltona, levandų ir persikų atspalviai, taip pat šiltos ir šaltos kūno spalvos“, – pabrėžia B. Boraczekas.

Fotolia nuotr./Viena populiariausių šios vasaros spalvų – įvairūs geltonos atspalviai
Fotolia nuotr. / Viena populiariausių šios vasaros spalvų – įvairūs geltonos atspalviai

Beje, rinkdamosi nagų laką, atkreipkite dėmesį į savo odos atspalvį. „Svarbiausia, kad  jos nesusilietų viena su kita. Tamsesnio gymio moterims tinkamesni šaltesni atspalviai, o aristokratiškai pabalusioms – šilti. Dievinate kūno spalvos laką? Tuomet jis nuo odos spalvos turi skirtis mažiausiai trim šviesesniais arba tamsesniais tonais, – sako nagų priežiūros priemonių kompanijos OPI kūrybos direktorė S. Weiss-Fischmann. – Dar vienas pastebėjimas:  nagai neturi būti ilgi, nes tuomet moteris atrodys vulgariai.“

Fotolia nuotr./Šios vasaros karščiausia naujiena – „nude“ ir pastelinių spalvų manikiūras
Fotolia nuotr. / Šios vasaros karščiausia naujiena – nude ir pastelinių spalvų manikiūras

Nagų dailė, pedikiūro niuansai

Pasak OPI kūrybos direktorės, nagų dailė vis dar madinga. Kiekviena mergina nesunkiai lipdukais sugebėtų savo nagus paversti nuostabiais meno kūriniais. O svarbiausia – šiai grožio procedūrai ji sugaištų vos kelias minutes.

Derinti manikiūro ir pedikiūro nagų atspalvius visai nebūtina“, – pabrėžia S. Weiss-Fischmann.  Labai efektingai atrodo pedikiūras, kontrastuojantis su basučių spalva, arba, atvirkščiai – nagų lako ir aksesuaro spalvos sutampa idealiai. Profesionalių manikiūrininkių teigimu, jei moteris trokšta rankų nagus papuošti nagų dailės elementais, tuomet tokio manikiūro spalva privalo derėti prie vienspalvio pedikiūro. O jei dailiosios lyties atstovė kojų nagus nori pagražinti nagų daile, tokiu atveju siūloma rinktis mėnulį primenantį nagų lakavimą (t. y. „mėnulio“ manikiūrą). Tai viena karščiausių šios vasaros naujienų! Beje, jei jūsų nagai trumpučiai, toks piešinukas vizualiai pailgintų nago plokštelę.

Shutterstock nuotr./Įvairių spalvų pedikiūras
Shutterstock nuotr. / Įvairių spalvų pedikiūras drąsiai gali kontrastuoti su jūsų basučių spalva. Šią vasarą, pasak profesionalių manikiūrininkių, tai bus labai populiaru

Jokių bėdų dėl kojų!

Kadangi dėl karščio sutrinka mikrocirkuliacija, mūsų organizme ima kauptis skysčių perteklius, tad kojos imta tinti, smarkiai pasunkėja, o avalynė vis stipriau spausti. Kad kojų patinimui būtų užbėgta už akių, dukart per dieną palepinkite jas kontrastiniu dušu. Paskui intensyviais judesiais nuo apačios į viršų gerai įtrinkite gaivinamojo kremo ir gelio su heparinu ar dėlių ekstraktu.

ATMINKITE! Kad kojų pėdos išliktų minkštos, kasdien 30 sek. trinkite jas pemza palindusios po dušu.

Fotolia nuotr./Pasirūpinkite savo pėdomis
Fotolia nuotr. / Nepamirškite pasirūpinti savo pėdomis

Jei vis dėlto ant jūsų pėdų atsirado nuospaudų, nesumanykite plėšti jų – galite atverti kelią infekcijai. Geriau patepkite nuospaudą uždegimą malšinančia priemone ir užklijuokite ant jos pleistrą. Kasdien keiskite avalynę, kad išvengtumėte vienodo kojų spaudimo.

O vakare, nusiprausus po dušu, patepkite pėdas specialiai joms skirtu drėkinamuoju arba maitinamuoju kremu. Jei kojų prakaitavimo problema jums žinoma iki skausmo, tuomet rinkitės tokias priemones, kurios pasižymėtų antibakteriniu ir džiovinimo poveikiu.  Šių priemonių sudėtyje turėtų būti pušų, čiobrelių, rozmarinų eterinio aliejaus arba cinko oksido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius