Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

5 paprasti grožio patarimai pavasariui

Ilgai lauktas pavasaris jau čia! Dabar svarbiausia gerai savimi pasirūpinti, kad neužkluptų negalavimai, užtektų energijos ir geros nuotaikos. Tam, be abejonės, reikalingi pagrindiniai mūsų gyvybės ir grožio šaltiniai: poilsis, vanduo, sveikas maistas, vitaminai, sportas, grynas oras. Tiesa, moterims pravartu užmesti akį ir į savo kosmetikos krepšelį – po žiemos gali tekti jį atnaujinti.
Moteris dažosi lūpas
Moteris dažosi lūpas / Vida Press nuotr.

Womenshealthmag.com dalijasi penkiais patarimais, į ką reikėtų atkreipti dėmesį, kad pavasaris išties būtų džiaugsmingas ir energingas.

Leiskite sau pailsėti

Labai svarbu, kad kas naktį gerai išsimiegotumėte ir ryte jaustumėtės žvalūs. Jei esate įpratę vėlai gultis ir vis tiek tenka anksti keltis, pabandykite pakeisti savo miego higienos rutiną. Pradėkite anksčiau ruoštis miegoti, padėkite elektroninius prietaisus į šoną, darykite tai, kas jus ramina ir padeda greičiau užmigti: puodelis raminamosios arbatos, knyga, galbūt šilta vonia. Kiekvieno mūsų organizmas veikia skirtingai: vieniems užtenka šešių valandų, kitiems reikia aštuonių. Specialistai sako, kad reikėtų miegoti bent septynias valandas.

Vida Press nuotr./Mieganti moteris
Vida Press nuotr./Mieganti moteris

Gerkite pakankamai vandens

Vanduo – ir sveikatos, ir grožio šaltinis. Jo reikia mūsų organizmui ir odai. Vanduo tikrai padeda geriau jaustis. Jis taip pat padeda išskaidyti reikalingas maistines medžiagas, kad būtume sveiki ir jaustumės energingi. Išgeriate porą stiklinių per dieną ir sakote, kad jums gana? Pamėginkite išgerti tris keturis kartus daugiau – pamatysite, organizmas pats jo paprašys.

Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį
Vida Press nuotr./Moteris geria vandenį

Vartokite vitaminus

Visi puikiai žinome, kad išorinį grožį lemia mūsų vidus. Vitaminai ir mineralai, kuriuos kasdien gauname su maistu, yra labai reikalingi mūsų organizmui. Tačiau pavasaris – toks metas, kai imuninė sistema nusilpsta ir ją būtina pastiprinti. Pasidomėkite, kokių vitaminų jums trūksta, o jei jaučiatės gerai, profilaktiškai galite pavartoti skirtų odai, plaukams ir nagams.

Fotolia nuotr./Greipfrutai
Fotolia nuotr./Greipfrutai

Susitvarkykite kosmetikos krepšelį

Kartu su pavasariu ateina noras tvarkytis: namus, drabužių spintas. Tai tinkamas metas užmesti akį ir į savo kosmetikos krepšelį. Viską atidžiai peržiūrėkite, galbūt yra jau baigusių galioti produktų, galbūt kai kurių įsigytų taip ir nenaudojate. Galiausiai tai puiki proga atsikračius nereikalingų įsigyti ką nors nauja – ką nors, kas labai tiks jums šį pavasarį. Pavyzdžiui, naujus lūpų dažus!

Vida Press nuotr./Kosmetinė
Vida Press nuotr./Kosmetinė

Kaupkite geras emocijas

Puikios akimirkos, kurias praleidžiame su draugais ar šeima, leidžia jaustis gerai, suteikia energijos, pakelia nuotaiką ir veide palieka šypseną. Pavasaris tokiems pasimatymams ideali proga: nesėdėkite namuose, susitikite lauke, pasivaikščiokite ar ką nors smagaus nuveikite. Taip nušausite du zuikius vienu šūviu, nes grynas oras būtinas kaip vanduo.

Vida Press nuotr./Draugės
Vida Press nuotr./Laimingos draugės

TAIP PAT SKAITYKITE: 12 šio pavasario plaukų tendencijų: madingiausios šukuosenos ir spalvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius