Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patarimai, kaip per naktį susigrąžinti veido odos spindesį

Pastaruoju metu, pažvelgusi į veidrodį, gerokai nusiviliate? Taip, oda kiek papilkėjusi ir praradusi jai įprastą žvilgesį... Liaukitės nerimauti, kad jau pasenote. Tam, jog susigrąžintumėte pranykusį odos spindesį, kartais gali užtekti tik gero ir kokybiško miego.
Daili moteris.
Daili moteris. / Shutterstock nuotr.

Jums patogiai susirangius lovoje, jūsų oda nesnaudžia – ji taiso per dieną jai padarytą žalą, kuria naujas ląsteles ir pildosi drėgmės atsargas, taigi labai svarbu kiekvieną naktį arba popietę gerai išsimiegoti. Juk išmintingai dar močiutės mus mokė, kad trumpas pogulis po pietų, kitaip vadinamas grožio miegu, jūsų odai gali padaryti tikrus stebuklus.

Na, o jei dienomis gulinėti nelabai turite laiko, pasistenkite, kad bent jau naktį jūsų oda kaip reikiant pailsėtų, o tai padarysite prieš eidamos miegoti – pakaks  laikytis šių 5 paprastų dermatologės Doris Day patarimų.

Prieš eidamos miegoti, visuomet nusivalykite makiažą. Dermatologė pataria šios taisyklės nepamiršti niekada: „Per naktį paliktas makiažas užkemša veido poras ir neleidžia odai kvėpuoti, jei dažnai nenusivalysite makiažo prieš miegą, greit pastebėsite atsirandančias raukšleles. Jei norite to išvengti, skirkite bent minutę makiažo nuvalymui, net jei labai neturite jėgų veido plauti su vandeniu, verčiau jau makiažą nusivalykite drėgna servetėle“.

Laikykitės trijų žingsnių programos. Jei norite, kad ryte oda žvilgėtų ir atrodytų žvali, dermatologė Doris Day pataria laikytis tokios vakaro rutinos: kruopščiai nusivalykite makiažą, veidą patepkite jūsų odos tipui tinkamiausiu toniku ir palepinkite ją naktiniu veido kremu. Anot dermatologės, jo sudėtis dažniausiai būna praturtinta natūraliais aliejais, kurie per naktį tinkamai sudrėkina odą.

Patyrinėkite veidui skirtų priemonių sudėtį. Jei norite, kad oda būtų skaisti ir švelni, naudokite veido kremus, kurių sudėtyje būtų retinolio. Jis reikalingas odos ląstelių regeneracijai, tačiau naują kremą, anot dermatologės, visuomet derėtų išbandyti ant nedidelio odos plotelio, mat būna retinoliui alergiškų žmonių. „Jei pastebėjote, kad oda kiek paraudo ar ją pradėjo niežėti, kremo daugiau nenaudokite, rinkitės geriau tokį, kurio sudėtyje būtų peptidų ar antioksidantų – šios medžiagos taip pat efektyviai stangrina odą“, – patarimais dalijasi dermatologė Doris Day.

Fotolia nuotr./Mergina stovi prie veidrodžio
Fotolia nuotr./Mergina stovi prie veidrodžio

Gerai pailsėkite. Galbūt manote, kad tą kelių valandų miego trūkumą gali kompensuoti pora puodelių stiprios kavos? Taip, energijos ji galbūt ir suteiks, tačiau jūsų oda už tai jums tikrai nepadėkos, ką jau kalbėti apie ryte atsiradusius maišelius po akimis... Kad to išvengtumėte, stenkitės kiekvieną naktį pakankamai išsimiegoti, taigi eikite į lovą kuo anksčiau ir prieš užmigdama atpraskite žiūrėti televizorių ar keletą minučių pasėdėti prie kompiuterio, mat visos technologijos stipriai išblaško norą miegoti. Prieš užmigdama verčiau apgalvokite dienos darbus ir pasiekimus arba tiesiog pasistenkite atsipalaiduoti.

Nepamirškite odos lepinti ir dieną. Kol miegate, jūsų oda sunkiai dirba, kad pataisytų visą jai per dieną padarytą žalą, taigi jei tos žalos padarysite mažiau, per naktį oda galės labiau pailsėti. Dermatologė pataria visuomet einant į lauką odą pasitepti kremu nuo saulės ir daryti tai ne tik vasarą, bet ir žiemą, mat ultravioletiniai spinduliai aktyvūs ir šaltuoju sezonu. „Dideli dirgikliai odai yra stresas, rūkymas ir alkoholis, tad jei norite, kad oda žvilgėtų ir išliktų jauna, turėtumėte išmokti atsipalaiduoti ir atsikratyti šių žalingų įpročių“, – pataria Doris Day.

123rf.com nuotr./Rytas su šypsena
123rf.com nuotr./Rytas su šypsena

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius