Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 būdai, kaip nugalėti įsielektrinusius plaukus

Šaltuoju metų laiku visi nors kartą esame susidūrę su ne itin maloniu reiškiniu – įsielektrinusiais plaukais. Blogiausia, kai tai užklumpa netikėtai, pavyzdžiui, parduotuvėje matuojantis drabužį. Ką daryti, kad išvengtume tokių situacijų ir neatrodytume, tarsi mus ką tik būtų nupurčiusi elektros srovė?
Įsielektrinę plaukai
Įsielektrinę plaukai / Vida Press nuotr.

Daugiau drėkinkite

Pirmas ir labai svarbus dalykas – drėgmė. Jos reikia ir mūsų kūno odai, ir plaukams. Ypač žiemą, kai oras sausas. Taigi, kaip Womenshair.about.com rašo šukuosenų meistrė Kendra Aarhus, jei nenaudojate kondicionieriaus, pats laikas pradėti tai daryti.

Jei nenaudojate kondicionieriaus, pats laikas pradėti tai daryti.

Tai netgi labai aktualu ir vaikams. Pasak ekspertės, dažnai mamos daro klaidą naudodamos šampūną „du viename“. Jis nėra blogas, tačiau žiemą plaukams reikia daugiau drėgmės, todėl tokio šampūno funkcijų nepakanka. Užsimindama apie vaikus, K.Aarhus pažymi, kad iki brendimo laikotarpio vaikų organizmas negamina sebumo – natūralių galvos riebalų, todėl būtina drėkinti plaukus.

Pasak šukuosenų meistrės, nesvarbu, kokias priemones naudotumėte – kondicionierius, aliejus ar pan., jas reikėtų tepti ne ant viršugalvio, o išilgai plaukų, maždaug nuo pusės iki galiukų.

Vida Press nuotr./Plaukų priežiūra
Vida Press nuotr.

Naudokite plaukų laką

Plaukų laką naudojame formuodamos šukuosenas, tačiau jį galima naudoti ir kaip priemonę, neleidžiančią plaukams pasišiaušti. Tam užteks ir lengvos fiksacijos lako. Arba, K.Aarhus teigimu, laku galite papurkšti savo naudojamą šepetį, tai irgi padės apsaugoti plaukus nuo elektrinimosi. Specialistė taip pat įspėja šia plaukų priežiūros priemone nepiktnaudžiauti – per daug lako irgi gali pakenkti.

Plastikines šukas rekomenduojama keisti metalinėmis, keramikinėmis arba specialiomis, apsaugančiomis plaukus nuo elektrinimosi.

Išmėginkite plaukų aliejų

Šukuosenų meistrė K.Aarhus teigia labai mėgstanti plaukų aliejų ir naudojanti jį daugeliu atvejų. Ji pataria aliejumi tepti plaukų galiukus prieš kišant galvą po džiovintuvu. Kai plaukus išdžiovinate, užlašinkite keletą lašelių aliejaus ant pirštų, patrinkite tarp rankų ir lengvai pirštais perbraukite plaukus. Taip aliejus pasiskirstys ant visų plaukų ir jų nesuriebaluos.

Įsigykite geresnį džiovintuvą

Plaukų džiovintuvai, pasak ekspertės, taip pat turi savo galiojimo laiką. Ne tik tą akimirką, kai jie sugenda. Senesni modeliai neturi įmantresnių funkcijų, pavyzdžiui, kaip jonų džiovintuvai, kurie ir elektrą taupo, ir greičiau džiovina plaukus. Todėl besirūpinantiems savo plaukais derėtų atkreipti dėmesį ir į džiovintuvą – gal pats metas jį keisti? Dar vienas patarimas džiovinant plaukus – pasistenkite jų neperdžiovinti.

Rečiau trinkite galvą

Gali skambėti keistokai, tačiau, ekspertės teigimu, dažnai – kasdien – trenkant galvą išauga plaukų elektrinimosi tikimybė. Kasdien naudodami šampūną, o paskui ir džiovintuvą, labai džiovinate plaukus. Jei galvą trinkti kasdien jums yra būtinybė, vertėtų įsigyti drėkinamąjį šampūną.

Vida Press nuotr./Įsielektrinę plaukai
Vida Press nuotr.

Pakeiskite savo šukas ir šepečius

Jei naudojate plastikines šukas ar šepečius, K.Aarhus teigimu, patys šaukiatės bėdos. Plastikines šukas ji rekomenduoja keisti metalinėmis, keramikinėmis arba specialiomis, apsaugančiomis plaukus nuo elektrinimosi. Tankios šukos ne tik šiuo atveju yra kur kas geriau nei retos, bet ir kalbant apie plaukų priežiūrą bendrąja prasme. Plastikinius šepečius specialistė pataria pakeisti turinčiais natūralius šerius. Pasak jos, šios priemonės kainuoja brangiau, bet yra veiksmingos.

Naudokite specialias priemones

Yra daugybė įvairiausių plaukų priežiūros priemonių, tarp jų ir tų, kurios padeda kovoti su įsielektrinusiais plaukais. Išmėginkite vieną ar kitą, kol rasite sau tinkamiausią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius