-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 žingsniai, kaip po žiemos atgaivinti savo plaukus

Kovas jau persirito į antrą pusę, o pavasarišku oru dar negalime džiaugtis. Tačiau šalčiai pasitraukė, ir jau pats laikas ne tik savo drabužinę, bet ir išvaizdą ruošti tikrajam pavasariui. Viena labiausiai kenčiančių vietų šaltuoju metų laiku yra plaukai. Ypač, jei nedėvite kepurių. Ką daryti, kad jie vėl blizgėtų, atrodytų sveiki ir atkreiptų aplinkinių dėmesį?
Laiminga mergina
Gražūs plaukai / Vida Press nuotr.

1 žingsnis: pakirpkite plaukų galiukus

Žiemą plaukai, kaip ir oda, kenčia dideles oro permainas. Nuo žvarbaus ir sauso oro jie patys sausėja, nebe taip blizga ir dažnai atrodo tikrai „pavargę“. Tad pirmas žingsnis pavasarį – pakirpti sausus, išsišakojusius plaukų galiukus. Plaukai atrodys gražesni, sveikesni ir geriau augs.

Vida Press nuotr./Plaukų galiukai
Vida Press nuotr./Plaukų galiukai

2 žingsnis: pakeiskite šampūną ir kondicionierių

Jei naudojote drėkinamąjį šampūną ir / ar kondicionierių, apsvarstykite galimybę jį (juos) pakeisti į skirtus normaliems plaukams. Kodėl? Drėkinamosios priemonės tinka žiemos sezonui, kai sausas oras. Drėgno pavasario oro ir drėkinamųjų produktų plaukams gali būti per daug. Pasitarkite su savo plaukų stilistu, kaip ir kada turėtumėte naudoti drėkinamąsias priemones.

3 žingsnis: pašviesinkite plaukus

Dienos ilgėja, šiltėja, tad ne pro šalį ir plaukams suteikti to pavasarinio šviesumo, kol juos išties „nubučiuos“ saulė. Jei įprastai plaukus dažote sruogomis, paprašykite savo kirpėjo, kad išmėgintų „balayage“ dažymo techniką – naudojant šį metodą dažyti plaukai atrodo labai natūraliai.

„Scanpix“ nuotr./Milano mados savaitės gatvės stilius
„Scanpix“ nuotr./Milano mados savaitės gatvės stilius

Šis dažymo būdas tinka įvairių spalvų plaukams. Svarbiausia – kad šviesiausios sruogos būtų tik tonu ar dviem šviesesnės už visą pagrindą. Šio dažymo metodo tikslas – sukurti įvaizdį, tarsi plaukai būtų natūraliai pašviesėję nuo saulės spindulių, vengiant ryškaus kontrasto. Taip padažyti plaukai augdami atrodys gana natūraliai, tad nesibaiminkite – dažniau lankytis pas kirpėją tikrai neteks.

4 žingsnis: pažabokite nepaklusnias garbanas

Drėgnas oras priverčia kovoti su į visas puses išsidraikiusiomis garbanomis? Plaukų stilistai šiai kovai siūlo pasitelkti specialius serumus. Jais reikėtų ištepti dar drėgnus plaukus, kad spėtų geriau įsigerti, ir tik tada džiovinti. Serumą tepkite tik nuo pusės plaukų ilgio iki galiukų. Jei tepsite ir šaknis, rizikuojate – plaukai gali susiriebaluoti ir atrodys kaip neplauti.

5 žingsnis: naudokite elektrinius prietaisus

Tokie prietaisai kaip plaukų džiovintuvas, tiesintuvas ir plaukų garbanojimo žnyplės yra neįkainojami, kai kalbame apie galimybę susitvarkyti plaukus, kad šie taptų paklusnūs. Žinoma, juos reikėtų rinktis kuo geresnės kokybės, naudoti atsakingai ir nepiktnaudžiauti, kad galiausiai nepakenktumėte plaukams.

6 žingsnis: kovokite su drėgme

Ar yra tekę išbandyti plaukus nuo drėgmės apsaugantį purškiklį? Toks itin naudingas esant šiltiems ir drėgniems orams. Juo reikėtų purkšti sausus plaukus. Šią priemonę galite naudoti net keletą kartų per dieną, jei jaučiate poreikį. Tik stenkitės nepadauginti, nes ant plaukų gali likti priemonės likučių.

7 žingsnis: susisukite kuodelį

Veikiausiai jau nusiteikėte pavasario lietui, kurio tikrai netrūksta, guminiams batams ir skėčiams. Pasiūlymas lietingos dienos įvaizdžiui susikurti – susisukite kuodelį. Suriškite plaukus į uodegą, supinkite kasą ir susukite ją į kuodelį. Nesijaudinkite, jei jis nebus tobulas, – ir nereikia, kad būtų. Jei priekiniai plaukai trumpesni, juos galite susegti plaukų segtuku už ausies. Greita, paprasta ir patogu.

Vida Press nuotr./Plaukų aksesuaras
Vida Press nuotr./Plaukų aksesuaras

8 žingsnis: puoškite galvą aksesuarais

Pavasaris – gana romantiškas metų laikas. Norėdamos susikurti tokį įvaizdį, pasvarstykite apie plaukų aksesuarus. Galite dėvėti įvairiausius lankelius, plaukų segtukus, smeigtukus, kaspinus, juosteles, gėlių motyvus – visa tai madinga šį pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius