-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fotografas nuotraukų serijoje atskleidė nestandartinį moters grožio suvokimą

2007-aisiais Londone gyvenantis fotografas Benas Hopperis pradėjo kurti nuotraukų projektą „Natūralus grožis“ (angl. „Natural Beauty“), juo menininkas siekė įrodyti, kaip grožio industrija kasdien praplauna mums smegenis ir keičia mūsų grožio suvokimą.
Modelis
Asociatyvinė nuotrauka. Modelis / „Shuterstock“ nuotr.
Temos: 2 Grožis Fotografija

Praėjus septyneriems metams B. Hopperis galiausiai išleido pirmąją oficialiąją projekto „Natūralus grožis“ nuotraukų seriją tinklalapyje huffingtonpost.com.

Fotografo nuotraukuose užfiksuotos aktorės, dizainerės, fotomodeliai ar tiesiog B. Hopperio draugės pabrėžia moters grožį net ir su plaukuotomis pažastimis ir primena, kad realybėje šie du dalykai yra visiškai nesuderinami.

Pats fotografas atskleidžia, kad iš moterų pažastų styrantys plaukai jam yra savotiškai gražu, tačiau tokio paties grožio suvokimo jis nesulaukė iš visų fotosesijoje sutikusių dalyvauti moterų. Kaip tinklalapiui „The Huffington Post“ pasakojo B. Hopperis, vienas fotomodelis taip pasišlykštėjo augančiais plaukais pažastyse, kad atsisakė dalyvauti fotosesijoje.

„Pagrindinė šios nuotraukų serijos idėja yra kontrastas tarp madingo moters grožio supratimo ir tarp natūralaus jos grožio, nenaudojant jokių skutimosi peiliukų. Manau, kad ši nuotraukų serija daug ką šokiruos, tačiau iš tiesų aš to ir siekiu“, – pasakojo fotografas.

Pirmoji šios serijos nuotrauka, parodyta dar vasario mėnesį, kurioje buvo užfiksuota garsi švedų aktorė Emilie Bostdt, sulaukė gan audringos reakcijos – ji sparčiai plito socialiniuose tinkluose ir buvo gan aktyviai aptarinėjama.

Nors šiomis nuotraukomis fotografas ir atskleidžia natūralų moters grožį, jis tikrai netvirtina, kad taip atrodyti turėtų kiekviena moteris: „Aš nesakau, kad dabar visos moterys turi augintis plaukus pažastyse. Aš tiesiog manau, kad tai yra galimybė, kiekvienos moters pasirinkimas, ir žmonės neturėtų taip vienareikšmiškai jos atmesti. Aš tiesiog norėčiau, kad žmonės susimąstytų, ar mus iš tiesų tenkina nustatyti grožio standartai?“

Visas projekto „Natūralus grožis“ nuotraukas pasižiūrėti galite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius